Super Sunday Texel

Nigel, Ruud en Hans van Team Fietsshop Uitgeest hadden besloten na kennisgeving van deze tocht om mee te doen, Hun goede vriend en collega Sjors wilde ook mee.

Contact opgenomen met John van Bets fietsen op Texel, Hans had hem vorigjaar ontmoet toen ze een meeting hadden van Trek bikes, Trek World 2012 in Oostenrijk. Dit is het grootste fiets evenement van Texel en zeer populair. Je schijnt door de kroeg te fietsen en winkels enz. We hebben ons ingeschreven en gevraagd of de andere team leden ook meegingen, maar door verschillende redenen bleven we met zijn 4-tjes. Stay-o-kay hotel had een bijzonder aanbod i.v.m. de Super Sunday, dus dat hadden we maar geboekt. Zaterdag werken en dan direct door naar de boot. Zo gezegd zo gedaan, de weergoden waren niet best gezind, kou en sneeuw opkomst en een dikke min nul op de thermometers. Dus goede kleding mee.

Aangekomen bij het hotel eerst eten en dan de meeting wat ons te wachten staat. De meeting gaat over respect voor de natuur en volg de route hoe die ook is. We besloten ons lekkere trippel donkerbruin biertje op te drinken en het dorp nog even in te gaan. Bij een tapasbar moest ik (Hans) van de jongens likeurtje 67 met melk nemen, moet zeggen smaakt best. Nog even door het dorp gelopen, even de weg kwijt, nog even aangezien voor de verkeerde personen door de politie??? Naar bed en morgen feest een helse tocht.

Super sunday

Slecht geslapen en om 6 uur de wekker. Man,  laat me slapen ben kapot wat een waardeloze nacht heb ik gehad. Ontbijt viel zwaar, toch maar bakkie yoghurt met muesli en een glas melk en een koffie. Nog even op bed liggen en dan naar de start. Jongens hadden zich aardig vol weten te eten, behalve Nigel. Bij de start beetje rommelig maar we sluiten aan bij een leuke groep met een paar dames, wilde de jongens, oké dan.

 

Eerste stukken verlopen aardig glad door de verse gevallen sneeuw en het ijs daaronder. Een van de dames gaat al aardig snel en hard onderuit. Door het hoge tempo (tegen de 30 het uur in het begin) komen we al aardig dicht op de vorige gestarte groep te rijden. Bij de dijk schuiven de groepen al een beetje in elkaar, alles moet de dijk op naar boven. Niet te fietsen door de sneeuw. Bij het museum gaat het mis, oponthoud en alles moet door de smalle paadjes en JA DOOR het museum heen, geweldig. Buiten aangekomen hergroeperen de meeste groepen weer met hun begeleiders, die perfect werk leveren.

Een stuk later gaan we de weilanden in met zijn 1000 hekjes waar we met zijn alle overheen moeten, gevolg. File bij de hekken, groepen worden ontbonden en iedereen heeft haast lijkt wel. Moeten over het ijs/sloot oversteken.
Door de sneeuw onder mijn schoenen glij ik op mijn kokusnoot, bammm op het ijs met de billen, GRRRRR. Verder geen letsel, alleen weer mijn al eerder gebroken duim doet iets pijn.

We komen in een andere groep terecht, alle groepen zijn gehusseld. Gaan verder over ijsplakken met sneeuw er op. De een na de ander gaat hard op zijn plaat, het is gevaarlijk glad. Gelukkig blijven wij verder allemaal over eind. De eerste stempel, knippost, kaart knippen en verder. We komen bij de eerste bevoorrading, ja lekker warme thee en broodjes. Die gel voeding ben ik al zat. Beetje koude teen en nigel 1 koude hand.

We gaan verder en volgen de meute, groepen zijn er niet meer. Er komt wind opzetten en weet de jonkies hebben daar soms moeite mee. Ik zet mij zelf op kop en draai een lekker tempo, doe veel kopwerk. Het gaat bij mij zeer makkelijk vandaag. We steken nog wat weilanden over en hekjes, gaan door de winkel van Bets fietsen. En voor er in en via de werkplaats naar buiten, echt gaaf. We pakken nog een speciale koeien tunnel, wat stallen gaan we door.

 

Wheelie door de kroeg

Komen bij een nieuwe knip controle en gaan tevens fietsend door de kroeg. Nigel en Sjors doen door de kroeg een wheelie, mafkeesjes. Doen daarna een sanitaire pauze en fietsen verder. Weilanden en hekken pffffff.

Ik neem veel kopwerk en Nigel rijd veel bij mij in de buurt, Ruud rijdt gewoon mee op zijn single speed en Sjors gaat lekker. Hij rijdt vandaag voor de eerste keer op zijn nieuwe 29″ Trek HiFi fully. Watttttt ik voel dat mijn voorband schuift, ja hoor lek, snake bite op een stuk ijs of bevroren akker. We stoppen, Nigel kan even bijkomen, gaat wat minder met hem. Bandje binnen 2 minuten geregeld, CO2 is KOUDDDDDDD. We fietsen verder, Nigel heeft het moeilijk, zeg maar ZWAAR. Ik probeer hem aan te moedigen en uit de wind te houden.

De volgende bevoorrading rijden we door, we hebben zat, al 2 bevoorradingen gehad en nu gewoon lekker doorrijden. Nigel krijgt het steeds zwaarder en Ruud zijn hoofdje gaat ook iets hangen. Ik moet langzamer voor de jongens anders gaat het fout, heb net een stuk door het bos een behoorlijk hoog tempo aangehouden. Maar het is geen wedstrijd, dus samen uit en samen thuis. Ik laat Sjors voor rijden en ik blijf bij Nigel in de buurt. Het gaat weer iets beter met hem. We hebben nu ruim 70km gereden.

Gaan weer het weiland in en veel wind, weer rijd ik te hard voor de jongens, het gaat zo lekker. Hebben net een leuk groepje gevormeerd, een dame van de joingens hun leeftijd rijd aan mijn zij en we kletsen wat. Ohhh wat een gevaarlijk stuk, uitstekende stukken ijs en gaten er in, lijken wel wakken. Gaat net goed, Nigel gaat bijna onder uit en achter ons vallen ze. We rijden door, redelijk tempo, Nigel lost. Rijden het weiland uit en laat de groep door gaan, ik wacht. De jongens houden ook in, zijn onze aanspraak kwijt. Nigel komt bij en Ruud klaagt dat hij het ook zwaar heeft, ha ha die jonkies. Sjors klaagt niet, die geniet van zijn 29-er. We rijden door en halen een grote groep in. Er sluiten weer 2 gasten bij ons aan.

Gaan weer een gladde akker op en Nigel knalt onder uit. Hij heeft het helemaal gehad met dit EILAND. We doen even rustig aan en komen bij de laatste bevoorraadinspost. Vullen de bidons, eten nog wat. Pakken nog wat winegums en besluiten verder te gaan, Nigel krijgt nog lekker hete koffie over hem heen,K.. VENT hoor ik achter me. Nigel is een beetje opgefokt en zit er eigenlijk doorheen. Ruud heeft het zwaar op de singlespeedfiets en Sjors ja Sjors??? Een wonder vandaag, alles loopt lekker bij hem. En bij mij, alles loopt perfect, geen last van de longen en alles loopt soepel. We gaan verder richting duinen en strand.

 

Volgend jaar weer??? JA!

Duinen door en ja strand een x aantal kilometers tegen wind. Ik pak de kop en zet het tempo in. Al snel zie ik dat het weer te hard gaat en er piert er een af. Ik zeg tegen Sjors en Ruud doorrijden je eigen tempo, zie jullie later wel. Ik ga Nigel uit de wind houden en het strand laten overleven. Hou in en Nigel en ik rijden samen tegen de wind in over het strand, ik hou hem zo veel mogelijk uit de wind. Op het einde van het strand knippost en ja een JUTTERTJE heerlijk die likeur dat gaat er wel in. De jongens staan op ons te wachten.

Samen gaan we weer verder het strand af en de duinen in. Bij weer een hek klapt Nigel nog eens op zijn bek. Pedaal zit vol ijs en sneeuw, hij bleef even hangen, hij is het zat en meer dan zat. Pakken nog een stuk ATB route en daarna een stuk over de weg. Worden ingehaald door 3 crossers op veldritfietsen. Als het technisch is zijn wij sneller en op het vlakke halen ze ons in. Op het strand stonden ze bijna stil en waren wij veel sneller. Het zijn 2 meiden en een jongen, de meiden vallen in de smaak bij de jonkies. Er rijden opvallend veel vrouwen mee vandaag, gezellig hoor.

We draaien het weiland in en de crossers rijden met ons mee. Ik rij voor en bammmm 1 van de crossers knalt in een kuil. Over de kop en het ziet er gelukkig niet te ernstig uit. We rijden verder. We gaan richting einde. Laatste hekjes, ze worden steeds hoger en lastiger. Nog laatste knippost en de dames vertellen nog 2 km en jullie zijn er. Onderweg over al aangemoedigd en veel volk langs de route geweldig.

We rijden naar de finish waar een hoorde mensen ons binnen halen klappen en ons aanmoedigen geweldig. We hebben het gehaald zonder ernstige valpartijen en pech. Doen na de finish een groeps knuffel ha ha en we zijn blij. We hebben het volbracht en zijn voldaan moe en er KLAAR mee. Zien nog alleen maar weiland en sneeuw voor ons. Gaan ons omkleden en richting boot, Ruud moet nog toernooi mee schaatsen, GEK.

Volgend jaar weer? Ja, denk het wel.

Groeten Hans.

Be Sociable, Share!

You may also like...