Training met een doel: deel 1

De afgelopen 6 maanden heb ik hard gewerkt aan mijn comeback!

Eind 2010 heb ik, zoals de meeste weten, mijn ‘schouderbanden’ gescheurd rond  de mini DH in Bergschenhoek. Mei 2011 heb ik daarnaast ook nog eens mijn elleboog gebroken aan dezelfde kant, waarbij mijn triceps deels van het bot was gescheurd. 
Najaar 2011 toch maar weer naar de fysio, aangezien ik in het dagelijks leven die rechterkant niet normaal kon gebruiken.

De eerste 3 maanden stonden helemaal in het teken van revalideren: elke dag oefeningen en 2-3x/week sportschool en 1-2x/week fysiotherapie. Daarnaast werd mijn schouder met tape in de juiste positie gezet. Met ups en met name downs ging ik maar heel langzaam vooruit. Uiteindelijk bleef mijn schouder in een redelijk normale positie staan en was de ergste pijn voorbij. Nu kon voor mijn gevoel pas het echte opbouwen beginnen.

De afgelopen 3 maanden heb ik verschillende schema’s gehad om me klaar te stomen voor de downhill. Ik heb gemiddeld 2-3x/ week in de sportschool getraind met o.a. dumbell, barbell, kettle bell, kinesiswand, bosu bal en enkele vaste apparaten. Daarnaast 2x/ week op de tacx en in het weekend gelukkig buiten spelen. De maximaal kracht periode is nu net voorbij en de intervals gaan beginnen. Ik ben dit jaar nog niet op de top van mijn kunnen, maar het gaat goed met mijn schouder en ik voel met voor het eerst in lange tijd weer sterk genoeg om downhill te rijden!

Be Sociable, Share!

You may also like...