IXS Winterberg

Het weekend van 19-20 mei was eindelijk aangebroken en het team maakte zich klaar voor de IXS cup Winterberg. Hier hadden we allemaal lang naar uitgekeken.

Ruud:
Vrijdag waren we aangekomen en zaterdag gingen we trainen. Het was een heel modderachting parcours.  Het was voor mij ook niet te doen om alles in een keer te fietsen. S’middags de qualificatie werd ik 120ste met val. Zondag gingen de eerste 3-4 runs wel lekker, maar ook niet zonder vallen. Toen de wedstrijd begon, had het weer even flink geregend. Ik ging van start en alles ging goed voor mijn gevoel tot ik weer onder uit ging in dezelfde bocht. Toen ik beneden kwam was de tijd slecht maar achteraf bleek dat ik 120 was geworden, net als tijdens de quali. Ik vond het een heel leuk weekend.

Nigel:
Donderdag heb ik lekker getraind met Eline in Willingen. Ik was ondanks wat spanning klaar voor winterberg. Zaterdag ging ik samen met Ruud trainen en dat ging wel goed ondanks de modder. De spanning was omgezet in plezier, dus dat was een goed teken. De quali ging wel aardig. Zondagochtend nog getraind en toen de racerun. Jammergenoeg behoorlijk hard gecrashed tijdens mijn racerun waardoor ik nu nog met krukken loop. Maargoed, al met al een heel leuk weekend gehad.

Eline:
Op woensdagavond zijn we al richting Winterberg vertrokken, waarna we op donderdag naar Willingen zijn geweest om een dagje te trainen. Het was supergezellig en leuk samen met Nigel, Hans en mijn vader. Op vrijdag was de training. Het zonnetje scheen en de baan lag er goed bij. De training ging lekker. Op zaterdag was de seeding run. De baan was nu al een stuk gladder, omdat het die avond had geregend. De seeding run ging wel redelijk, helaas een keer onderuit gegleden, wat resulteerde in een 15e plaats. Op de nacht van zaterdag op zondag had het aardig wat geregend en de baan was spekglad. Het was glibberen en glijden voor iedereen die meedeed. Mijn run ging niet goed, ik was een aantal keer onderuit gegleden en had daardoor een slechte tijd. Helaas. Maar wat was het een supervet weekend en evenement, met ontzettend veel toeschouwers!

Rianne:
Vrijdag was een prachtige dag en de training ging lekker samen met Eline. Er zat alleen 1 nogal lastige off camber bocht in. De dag erna bleek dat nogal lastig een understatement was. Zaterdag had het al aardig wat geregend en was het een grote modderbende. De off camber bocht was veranderd in een off camber geul. Mijn wedstrijdspanning was net als bij Nigel nu wel omgezet in plezier, want in deze omstandigheden kan je bijna niet anders. Dus platformpedalen erop gezet en gaan. Jammergenoeg heb ik dit gevoel niet volgehouden tot aan mijn qualirun, waardoor ik deze te verkrampt reed. Zondag in nog meer blubber gereden. Inderdaad veel vallen ook tijdens mijn racerun en zelfs iemand ingehaald die alleen niet opzij ging en vervolgens over de hele breedte van het parcours voor me ging liggen. Al met al een aparte wedstrijd zo in de dikkeplakmodder, maar erg gezellig met het team.

 

Be Sociable, Share!

You may also like...