Nissan European downhill wedstrijd Maboge/La Roche

Team Fietsshop Uitgeest had een huis afgehuurd in La Roche. Net even naast de downhill track. Vrijdagavond kwam iedereen aan en er waren wat cadeautjes voor sommige mensen. Eline kreeg haar Teva sponsorschoenen en groene nagellak, past bij haar te verdienen groene stuurtje. En Hans kreeg 2 flessen La Chouffe voor de goede zorgen van Rianne der fiets. Nigel was mee en direct gebombardeerd tot mecanicien, er moesten nog wat remmetjes gecontroleerd worden.

Zaterdag trainingsdag

Zaterdag vroeg op om snel aan de trainingen te beginnen, maar het weer was zo slecht dat we met zijn alle een gezellige ochtend er van maakte in ons huis. De tijd benutte we ook om nog de laatste Bike check te doen en de puntjes op de i te zetten. Later die ochtend vertrokken we naar de downhill track en begonnen we met de eerste trainingsruns. Het regende hard en het parkoers was erg glad en modderig, de lijnen werden bekeken en dingetjes uitgeprobeerd. Hans koos voor platforms, eerste x in zijn leven zonder klik pedalen en Rianne koos de trainingen ook voor platformpedalen.

De trainingen verliepen telkens beter op 1 bocht na, deze is op het steilste gedeelte van het parkoers. Dit betekende veel oefenen in deze bocht. Aan het einde van de dag waren we moe en voldaan en keerde terug naar ons huis. Waar we met zijn alleen de fietsen schoonmaakte en de helmen en schoenen poetste voor de racedag.

Zondag moesten we vroeg op trainen tussen 8 en 9 uur, 1 verplichte trainingsrun. Hans mocht als eerste zijn kwalificatierun rijden en dat ging niet echt soepel. 1 schuivertje boven in het bos en een val bij de bekende steile bocht. Rianne reed een redelijke kwalificatie en voelde dat er meer in zat en werd 4e bij de Elite dames. Eline reed een knappe tot zeer goede kwalificatie en was 2e bij de Elite dames.

We waren het er over eens dat het een prachtige downhilltrack is, en de brug is te gek. Iedereen maakte zich op voor de wedstrijdrun, we aten wat ontspande wat en wachten op de starttijden. Nigel benutte deze tijd om heerlijk te enduro biken en kon zich weer even testen na zijn blessure, hij kon nu toch even niets voor de rijders en rijdsters doen.

Raceday

Hans mocht weer als eerste. Dit keer liep alles goed, klein foutje in een kuipbocht en dat was alles. 17 seconden sneller dan de kwalificatie run en was tevreden. Rianne mocht daarna en reed alles uit haar lichaam en dat was goed te zien toen ze over de finish kwam, zon tomaatje. Kleine noselanding maar verder goed gereden. Dit was een 2e tijd bij de elitedames met licentie. Alleen dat wiste we toen nog niet.

Eline mocht als 1 na laatste naar beneden en verloor bij de een van de eerste sprongen in het bos een contactlens en moest daardoor slecht ziend naar beneden. Op het bekende steile stuk met de rot bocht schoof ze weg en kwam even vast te zitten, ze herpakte zich en reed door naar de finish. Ze had op dat moment de 2e tijd achter Rianne.

Alleen de kleine Sandra uit Duitsland moest nog naar beneden en die was snel, zeer snel en had ook de beste tijd. Dit betekende dat wij als Team Fietsshop Uitgeest de 2e en 3e plaats hadden op de European downhillcup in Maboge/La Roche. De prijsuitreiking was super, het zonnetje scheen en iedereen was blij en opgetogen.

Al met al een SUPER weekend en smaakt naar meer, verder iedereen die mee was bedankt voor de support , Dennis, Mick en Belinda en natuurlijk Nigel.

Nigel Team member en Hans Team Manager.

Be Sociable, Share!

You may also like...