Nissan DH in Namur

Het team was afgereisd naar Namen voor de 3e wedstrijd in de Nissan Downhill Cup. Nigel, Rianne, Eline en ik (Hans) zouden meedoen aan de wedstrijd. We hadden Mark Toeters uitgenodigd als gastrijder. Hij voegt zich samen met zijn jongere broer Jeroen waarschijnlijk bij het team in 2013. Het was een niet makkelijke track met toch wel verrassend veel spring en jump werk. De trainingen verliepen lekker en alles werd goed in kaart gebracht.


Foto: Dennis Zuidmulder

Later op de middag hoorde een aantal rijders dat onze teamgenoot Rianne gecrasht was bij de tweede grote gapsprong en met de ambulance afgevoerd zou worden. Hans voegde zich bij Dennis (vriend van Rianne) en ondersteunde samen met Belinda (moeder van Eline) Dennis en Rianne voor ze naar het ziekenhuis gingen. Achteraf viel de schade mee: een paar hechtingen in de bovenbeen en heel wat beurse plekken en schaafwonden. Rianne sterkte met herstel. Mark crashte die zelfde middag na de tafel van ruim 10 meter gesprongen te hebben op een lullig dubbeltje. Hij kwam totaal verkeerd uit en scheurde wat spiertjes in de arm. Balen voor hem en ons omdat hij niet zijn skills heeft kunnen laten zien.


Foto: Marc Gilboux


Foto: Belinde Boudewijn

De andere leden van het team maakte zich de volgende dag op voor de qualie run, na eerst nog even getraind te kunnen hebben. Deze run verliep voor iedereen goed en het wachten op de wedstrijd duurde lang. Ondertussen hadden de teamgenoten Tanja en Vivian zich ook laten zien als supporters, ze werden vergezeld door Monique. Eline reed naar de eerste plek. Mirjam de duitse dame reed haar wedstrijdruns niet en Rianne was uitgeschakeld. Hans reed in de Master 40+ open klasse naar een 2e plek en overal 4e, Dennis de vriend van Rianne was ook 2e in de open klasse masters en 7e totaal overal. Nigel reed in zijn klasse een nette middenmoot.


Foto: Belinda Boudewijn

Al met al weer een gezellig en geslaagd weekend.
Eline staat nu 1e in de totaal ranking van de Nissan Downhillcup.

Iedereen bedankt voor de support en steun.

Video van Mark zijn trainingsruns

Be Sociable, Share!

You may also like...