Geslaagde Trek Bike Attack

Eline, Nigel, Ruud en ikzelf reden donderdag uit het werk naar Zwitserland voor de Trek Bike Attack. De anderen waren donderdagochtend al vertrokken. Rianne had na haar val in Namur besloten om toch niet mee te doen en te rusten. Vrijdagochtend vroeg kwamen we aan en rusten nog even wat uit. Na een lekker ontbijtje maakte we ons op voor de training. We schreven ons in en haalde de nummerbordjes en de liftpas op.

Vervolgens naar boven, het weer was super en het uitzicht ook. De eerste keer naar beneden deden we met de hele groep om het parkoers goed in ons op te nemen. Daarna reden we nog een paar keer om het allemaal goed in ons op te nemen. s’Avonds gingen we met zijn allen naar de Pasta party.

Qualie

Zaterdag maakten we ons op voor de qualificatierun. De bedoelling is om zo’n goed mogelijke tijd neer te zetten voor de startpositie voor zondag. Alle nederlanders starten achter elkaar. Vivian onze Belgische rijdster mocht als eerste en werdt luid aangemoedigd door ons, Vivian is net 2 maandjes geleden bevallen van haar zoon Guy. Na een periode eruit te zijn geweest ging het aardig: “Een super ervaring om boven met nog (+/-) 700 andere rijders aan de start te staan. De race was magnifiek, in het begin was het file lopen, maar daarna had je de volledige vrijheid om je eigen route omlaag te bepalen. Overal mensen die je aanmoedigden en bij het 2de stuk was ik fysiek toch wel helemaal op. Mn tijd was niet om naar huis te schrijven, maar er zat fysiek ook niet meer in. Heb het maximale gegeven en het was een ervaring die ik zeker niet had willen missen. Het hostel, het team, de mensen, alles was super geregeld en de sfeer was fantastisch. Dus nu op naar fit 2013 waar ik deze TBA zeker weer wil rijden!

Nigel was de volgende die mocht rijden en zette alles op alles. Onderaan de qualie reed hij lek en het laatste stuk doorgereden op een lekke band. Zijn tijd was ondanks dit gewoon super.

Ikzelf (Hans) was de volgende en reed een goede run. Ik werd ingehaald door Ruud die super gefocust was en een super tijd reed. Eline was de volgende en kwam ook bij mij op de helft van de qualie. Ik kon voor haar nog even volgas gaan op het rechte stuk waar je tegen de 80km per uur aan rijden. Bij de 2e helft liet ik haar voor gaan en zei dat ze haar feestje moest rijden op het laatste stuk. Tanja startte als laatste en reed ook een goede qualie run.

Over de finish hoorde we dat Eline de 2e tijd tot dan toe had gereden van de 55 ingeschreven dames. Heel lang kon ze deze positie vast houden, maar op het laatst was ze 7e overall, een super prestatie. Meer omdat er ook veel zeer goede buitenlandse dames meededen, zoals de duitse Trek Gravity Girls waarvan de 1e pas 13e werd. De qualie was voorbij en s’avonds wist iedereen zijn startpositie. Ruud als eerste in vak 3, Nigel vak 4, Eline en ik in 6 en Tanja en Vivian in 7.

Raceday

Zondag brachten we de fietsen naar de startvakken. Hier kwam ik mister Trek Bike Attack tegen Rene Wildhaber, meervoudig winnaar. Maakte een praatje met hem en ik wenste hem succes met de wedstrijd. Ook hij rijdt op een Trek fiets. We gingen naar beneden en rustten wat en maakten ons op voor de wedstrijd. Om 12 uur gingen we naar boven en naar de startvakken. Iedereen was opgeteogen en er klaar voor.

Om 1 uur viel het startschot en konden we met bijna 800 inschrijvers naar beneden gaan rollen. Mijn start was super en kon redelijk door naar voren rijden. Helaas verloor Eline de aansluitting met mij. Ruud was als eerste over de finish. Ondanks zijn val werd hij 107e van 760 inschrijvers en sneller dan vorig jaar. Nigel was 2e en reed zo’n kleine 20 minuten sneller dan vorig jaar en was 145e. Zelf was ik ruim 15 minuten sneller dan vorig jaar en werdt 237e. Eline was de snelste dame en was 19e overall van de 55 dames, een mooie prestatie voor haar aller eerste grote enduro wedstrijd. Tanja was de volgende die finishte en daar achter kwam Vivian.

Al met al een zeer geslaagd weekend. We hebben ons weer aardig laten zien. Onze vriendin Ernestine (50 jaar) kwam als laatste over de finish van iedereen maar mocht wel met de winnaar Rene Wildhaber op de foto. Ernie werdt opgewacht door Rene Wildhaber, super tof, de eerste fiets een Trek en de laatste fiets een Trek.

Ernie goes Trek Bike Attack 2012 from Tanja de Bie on Vimeo.

 

Be Sociable, Share!

You may also like...