4 x Podium Team Fietsshop Uitgeest in Huy

Het was een super weekend in Huy (België). Zaterdag en zondag zaten we in Huy, de laatste Nissan Downhill wedstrijd voor dit jaar. Jeroen Toeters, Hans Haver (ik) Nigel Spoor, Vivian Smeets en Eline Nijhuis stonden ingeschreven. Het was prachtig weer maar s’morgens wel koud, ongeveer 2 graden brrr.

Eline staat in deze cup ruimschoots aan de leiding en kan niet meer verliezen. Zelf sta ik 5e overal en we hebben er zin in. We zitten met zijn alle in een huisje dicht bij Huy. onze supporters Mick en Belinda en de vader van Mark en Jeroen, Dick, waren ook mee. De trainingen liepen lekker en alles ging eigenlijk naar wens op wat kleine schuivertjes hier en daar na.

Zondag vroeg op zo’n 6 uur eten en aankleden en op naar Huy. De dames mochten als eerste de quali-run rijden en Eline was 1e en Vivian 3e in deze run. Zelf was ik 3e en Nigel nette middenmoot en Jeroen was van de baan gegleden.

Na de middag hadden we de wedstrijdrun en de dames mochten weer als eerste. Vivian reed haar 1e downhillwedstrijd na de geboorte van haar zoon Guy en werdt 3e, netjes en goed gedaan. Roos, de concurrent van Eline, reed een goede run maar werd toch 2e. Eline was 5 seconden sneller en was gewoon weer dik 1e.
Zelf reed ik een goede quali en eigenlijk een prefecte wedstrijdrun tot mijn ketting vast sloeg bij de laatste sprong.

Gelukkig hoefde ik nog maar een klein stukje naar beneden te rollen en werd 3e bij de masters 40+. Nigel reed een mooie run en eindigde in zijn klasse voor de het midden, ook netjes. Jeroen reed een super run en reed de top 30 binnen en dat betekend SUPERFINALE. Hij stond nu 5e bij de junioren en mocht als 3e naar beneden in de superfinale.

Jeroen had heel lang de beste tijd en mocht in de hotseat zitten, de stoel voor de beste rijder op dat moment. Uiteindelijk werdt Jeroen 4e junioren en 17e overall van de dag, super gedaan.

Dat betekende Eline, Vivian, Hans en Jeroen podium en Eline nogmaals omdat ze de cup overall had gewonnen, zelf werdt ik 4e overall.

Zeer trots op al onze rijders en sters.

Foto’s van de wedstrijd: Yves denhalle

 

Be Sociable, Share!

You may also like...