Clean, protect & shine: Muc-Off tips

Hou je fiets als nieuw met Muc-Off

Muc-Off beloofd het “clean, protect, shine” en een lege Muc-Off Bike-Cleaner fles na een van de modderigste seizoenen ooit onderstreept het. En mijn Trek Slash ziet er nog steeds als nieuw uit. De lak glanst nog steeds als nieuw. Een vast recept, een Muc-Off ritueel als het ware, eentje van kwartiertje zou ik zeggen, dan is de jouwe ook weer als nieuw.

Al doe je maar 1 ding: Bike-Cleaner

Als je thuiskomt van een modderige rit, de fiets meteen inspuiten met Muc-Off Bike-Cleaner, het karakteristieke roze goedje. Het is biologisch afbreekbaar en geschikt voor elke lak en ondergrond, het is ook niet schadelijk voor je schijfremmen. Dat moet even inwerken voor het beste resultaat. Ondertussen kleed jij jezelf even warm aan (je fiets wil veilig achter laten, niets is zo erg als een gestolen bike), en bij terugkomst spuit je je fiets af. Geen hoge drukspuit, gewoon met de tuinslang, al het modder vliegt er vanaf. En dan ben je bijna klaar!

Afhankelijk van het weer en hoe droog jij nu staat kun je 3 dingen doen. De fiets even droog vegen incl. alle seals en draaiende delen en de vitale onderdelen smering geven en de fiets terug zetten. Klaar voor morgen of volgende week.

Miracle Shine Polish: beste coating laag

Als ’t nou heel lekker weer is, lekker droog en warm… begin dan alsnog met het droogvegen van de fiets incl. alle seals en draaiende delen. Wacht dan even een paar minuten dat je zeker bent dat hij helemaal droog is (drink even wat) en pak dan de Miracle Shine Polish erbij. Ook Muc-Off roze, een wax die je er met een droge doek opveegt en met een schone doek weer afboent. Wax-on and Wax-off! Het resultaat is verbluffend, het laat een onzichtbaar laagje achter die beschermt tegen vuil, zodat je bike de volgende keer weer sneller schoon is. Deze Miracle Shine Polish is overigens geschikt voor elke lak, ook voor carbon.

Bike Cleaning Spray: snel en mooi resultaat

Wat nou als het wel droog is, maar elk moment kan gaan regenen. Of je eigenlijk geen tijd hebt, of geen zin hebt, maar wel een fiets die eruit ziet alsof je hem net nieuw hebt gekocht? Dan pak je de Bike Cleaning Spray erbij. Zorg dat je fiets helemaal droog is geveegd, geef alsnog alle seals en draaiende delen extra aandacht en smering waar nodig. Dan spuit je je bike in met Bike Cleaning Spray: let op: bescherm je schijven en remblokken! De spray is een hoge concentratie olie en dat is niet welkom op je remmen. Maar laat een mooie laag achter op alle andere delen van je fiets en beschermen tegen vuil. Ook hier kun je nog even met een schone droge doek navegen en binnen 5 minuten is je fiets als nieuw.

Ik gebruik eigenlijk altijd de Bike Cleaning Spray, snel en makkelijk. Soms geef ik ‘m een tweede laagje, gewoon omdat het kan en omdat het zo mooi uitziet en ik weet dat het morgen weer modderig is en ik dan blij ben met de extra laag bescherming.

Niet vergeten: Dry Shower en Foam Fresh

Bijna vergeet ik de Dry Shower en Foam Fresh, een paar van de leukste ontdekkingen van Muc Off. De Dry Shower is een schuim waarmee je jezelf kan opfrissen na het biken als je niet direct in de douche kan springen. Maar jezelf of je reisgenoten wel een aangename terugreis wilt gunnen. De frisse kokos geur is subtiel zodat je niet als een Kokosnoot ruikt, maar net voldoende om je zintuigen te prikkelen en je een fris gevoel te geven.

We weten allemaal hoe fris een helm en bescherming na een flinke rit ruiken (not). Daarvoor kan je de Foam Fresh pakken. Je spuit je helm (interieur en exterieur) of bescherming lekker royaal in en laat het intrekken en opdrogen. That’s it! Als je helm een bescherm-hoes heeft: wacht even met terug in de hoes doen tot het is opgedroogd.
Het drogen duurt een uur of 2 a 3. En daarna kun je je hoofd weer in een frisse helm steken. Het kan zo makkelijk zijn!

Dit zijn maar een paar tips over het Muc Off assortiment. Kijk eens bij Downhillsport.nl naar een groot deel van het assortiment, kettingsmeer, complete verzorgkits tot poetsdoeken of anti-fog voor je goggle.

Be Sociable, Share!

You may also like...