Team Fietsshop Uitgeest doet voor de 2e x mee aan Super Sunday op Texel

Een tocht van even meer dan 100km op de atb kris kras over het eiland. Met hier en daar wat gekkigheden zoals door het dorpshuis, boerenschuren en museum fietsen etc etc. Het bleek geen makkelijke tocht te worden.

Team Fietsshop Uitgeest Supersunday Texel 2013

Kou en sneeuw maar voor al de weilanden die vol met modder en prut stonden. We gingen met zijn zessen heen van het team Nigel, Hans,Tanja en verder Niels (nieuwe medewerker Fietsshop Uitgeest) Sjors en Annemieke. Zaterdag waren we al vast heen gegaan want de start was al om 8 uur. Er waren 4 blokken van 25km en totaal was het 105 km. Het begin was direct erg zwaar, de weilanden lagen vol blubber en het was ploeteren en een behoorlijke stevige wind was er ook bij gekomen.

De eerste afhakers

Na de eerste 25 a 30km was de 1e verzorgingspost en Tanja en Annemieke haakte af. Het was te zwaar voor ze en het viel behoorlijk tgen op de singlespeed fiets. We hadden afgesproken om op een mountainbike te gaan met maar 1 vaste mogelijkheid qua trappen.(dus GEEN versnellingen). Dit maakt deze hel van een tocht nog zwaarder.

Carnaval

We hadden onze fietsen versierd met toeters en slingers aan het stuur wat het publiek erg leuk vond, we kregen veel positieve reactie’s. We reden met zijn viertjes verder en Sjors kreeg het na 60km te zwaar en bij het Jutters museum besloot hij ook te stoppen, vorig jaar reed hij de tocht uit. Niels, Nigel en ik (Hans) gingen verder over het strand en duinen en de nodige opstakels onderweg, pakte nog een giersloot mee en een boerenschuur waar een mooi toneelstukje werdt opgevoerd.

Niels en Nigel hadden het erg zwaar, de wind het vele moeten lopen begon ze behoorlijk op te breken, ik had mijn dip bij 50km gelukkig al gehad en kwam eigenlijk weer lekker in mijn ritme. We hadden wel besloten om de tocht met zijn drietjes uit te rijden, kosten wat kost en het zeer krappe tijdschema van de organisatie. Door het vele moeten lopen kosten het gewoon meer tijd om de controlle posten op tijd te halen.

Texel

Missie voltooid!

Zo besloten ze ook bij verzorgingspost 3 een lus er uit te halen waardoor we 1 stempel niet konden halen. Eigenwijs zoals we zijn hebben we toch nog de helft van de laatste lus kunnen rijden en kwamen we halverwege een afzetting tegen van het parkoers en moesten we verder afsteken naar de finish.

Blij, moe en zekers voldaan gingen we over de streep waar we hartelijk onthaald werden, we hebben zo’n 95km van de 105 gereden. Aan de organisatie: volgend jaar meer rekening houden met de slechte omstandigheden van de route.

Be Sociable, Share!

You may also like...