Wat neem je mee voor een enduro wedstrijd?

Het hangt van het soort wedstrijd af wat ik (Tanja) meeneem naar een enduro wedstrijd. Morgen starten we bij de eerste Easyphone in Esneux en uit ervaring weten we dat we vrij dicht bij de auto blijven. Tussen de middag eten we bij de auto eten en bij pech tel je waarschijnlijk niet meer mee voor de einduitslag wegens grote achterstand. In het geval van pech kan het soms zo zijn dat je een lekke band toch in een minuutje heb gefixt en daarmee verlies je niet al te gek veel op het eindklassement. Grote pech kun je bij de auto repareren maar dat betekend waarschijnlijk + 20 minuten op de eind tijd en de rest van de dag kun je beter meedoen voor de training en de lol.

Waterbestendige kleding

Maloja regenkleding

Het weer voor morgen ziet er slecht uit, regen en sneeuw en kou. Zelf trek ik daarom een Merino ondershirt aan met lange mouwen en een Maloja Sympatex regenjas en daarover mijn teamshirt. Als het te koud blijkt, ik neem een extra jasje mee om tijdens de pauzes aan te trekken. Als het zo koud is als morgen, trek ik geen korte broek aan. Onder mijn 661 kniebescherming heb ik daarom beenstukken aan en draag ik een Maloja regenbroek (short). Deze broek heb ik de afgelopen winter heel veel gedragen. Het was super slecht weer natuurlijk en deze broek zit lekker en houdt je kont droog, zeker als je een hele dag op pad bent… dat maakt het verschil.

Mijn outfit van de dag

Van Bontrager kregen de dames in het team die clipless reden erg mooie nieuwe schoenen (RL Mountain WSD met bijpassende handschoenen), zal mij benieuwen hoe ze er morgen na een dag modderen eruit zien… Om de voeten te beschermen doe ik heel simpel… boterhamzakjes in de schoenen. Je kan natuurlijk ook overschoenen dragen (geen gezicht), vaak komt er via de plaatjes aan de onderkant toch wat vocht binnen en net als een natte kont… natte voeten is verschrikkelijk. Net als natte en koude handen 🙂 daarom neem ik gewoon heel veel handschoenen mee. En als het echt te erg is heb ik nog een paar semi-winddichte handschoenen van het verkeerde merk 😉

Whats-in-your-bag?

Dat allemaal naast de normale verschoning voor na het rijden. Maar wat dacht je van onderweg in je rugzak? Ik heb een foto gemaakt van de basisset wat ik in mijn rugzak meeneem: reserve remblokjes, ketting-links, pompje als backup, CO2 patronen, mijn befaamde lucky Swiss-bell, kleine EHBO kit, tie-wraps, bandenlichters (met reserve elastiek want ik heb tegenwoordig lang haar wat tijdens het rijden beter in een staart moet), minitool, thermo-blanket, crash-money, klein tubetje Muc Off Lube (dank je Up Down Magazine en Muc Off) 2 binnenbanden, een blikje vleugels-gevende vloeistof voor noodgevallen… en natuurlijk drinken en eten voor onderweg.

Normaal heb ik ook een reserve binnenkabel bij me, maar die heb ik vorig jaar aan iemand gegeven bij de Easyphone van Neupré en die had beloofd een nieuwe op te sturen maar is het vergeten… (hint!).

Whatsinyourbag?

 

Wat heb ik bij me?

 • Fullface helm
 • Bril
 • Kniebescherming (EVO van 661)
 • Elleboogbescherming (sleeves van 661)
 • Extra dinkwater
 • Fietschoenen + extra schoenen (idem sokken)
 • Handschoenen + extra handschoenen
 • Team kleding en regenkleding
 • Droge schone kleding voor na het rijden
 • Lunch voor tussen de middag (wordt verzorgd maar ik heb bijzondere wensen 😉  )
 • Fietscomputer (Strava 🙂 )
 • Rugzak met drinkzak en reserve materiaal en reepjes
 • Poetsdoekjes
 • Fotocamera voor tussendoor
 • Geld, auto papieren en identificatie
 • Warme muts en jas
 • Gereedschap (in de auto)

 

Be Sociable, Share!

You may also like...