Winst bij de duatlon te Berendrecht voor Kristien

Na een periode cyclocross terug een maandje rustig aan en net als vorig jaar meegedaan aan de duatlon te Berendrecht. Toen rustig gestart en zien waar ik uitkwam. Het leverde uiteindelijk winst op en daarmee stond ik dit jaar gestresseerder aan de start, mede doordat de goeie triatlete die toen 2e werd ook weer meedeed. Ik wist dat zij veel sneller liep en dat ik zeker 2minuten moest voorhebben na het fietsen. Zij wist dan weer dat ik beter was in’t fietsen en zo werd het dus een tactische wedstrijd.

Bij de start vielen er voor mij en daarna nog eens, beetje oponthoud. Ik wist dat ik deze keer sneller moest starten maar het was gokken hoe snel ik de 3.5km kon lopen zonder daarna in de problemen te komen. Ik kon mooi tempo houden en kwam als 3e dame in de wisselzone, ik had deze keer maar 1minuut achter op de 1e dus dat was al beter dan vorig jaar. Direct de achtervolging ingezet en al vrij snel de 2e dame ingehaald. Op het leuke parcours met veel singletracks was het niet simpel om voorbij te gaan, het was dikwijls woekeren met de krachten. Halverwege de 22km had ik Silke Baumer de triatlete te pakken, even in haar wiel gebleven om op adem te komen en dan met een versnelling ervan weggereden. Vorig jaar kreeg ik haar niet uit m’n wiel maar nu had ik meteen een gat, ik wist dat ik er met een sprint voorbij moest gaan. Misschien was dat haar tactiek: mij niet volgen zodat ze zichzelf niet opblies zoals vorig jaar.

Dan geprobeerd mijn voorsprong verder uit te bouwen maar ik geraakte niet verder dan 2minuten, ik wist dat het spannend ging worden. Toen ik begonnen was aan de laatste 3.5km lopen zag ik haar al naar de wisselzone rijden, aiai… Ik verhoogde mijn tempo zo hard ik kon maar na 1 ronde was ze al tot op 1minuut genaderd, ik dacht even dat ik het niet ging halen maar beet door en perste er alles uit met een lange sprint. Ik haalde het dan toch nog met amper 30sec voorsprong! Pfff spannend!
Des te beter smaakte deze eerste overwinning van het seizoen natuurlijk! Op naar Ottignies (Wallonia Cup) op 17 maart.

861398_10151474073228739_339005794_o 883496_10151474054113739_693818728_o

Be Sociable, Share!

You may also like...