4e plaats Kristien in Dark Dog challenge Verdun

Nadat we zondag lekker getraind hadden in het bikepark van Maasmechelen was het maandag tijd voor de wedstrijd. Een manche van de “Dark Dog challenge” die plaatsvond ergens bij Verdun.

Ik zag dat er 2 dames meededen waartegen ik vorig jaar ook gereden had in een andere manche, ik werd toen 3e. Doel was dus om nu minstens één ervan te kloppen! Het spannende en leuke was dat alle dames achter elkaar startten met 20 seconden tussen en (toevallig) in de volgorde van de uitslag  van die ene wedstrijd van vorig jaar! Dat had als voordeel dat ik de 2e dame op de hielen kon zitten en kon inschatten of ik sneller was.

Het begon rustig  met een vrij makkelijke special waarbij ik slechts 5 seconden achter had op de 1e. Daarna werd het steeds pittiger: steile stukken met haarspeldbochten en schuine kanten en kleine sprongetjes. Vanaf de 2e special reed ik telkens naar het wiel van de 2e, ik wist dat het goed zat! Bij de 4e special van de 8 had ik haar ingehaald maar aan de finish bleek ik plat te staan. Ik dacht dat het niet erg was want normaal volgt er een middagpauze halfweg maar dat bleek ditmaal niet zo te zijn! Alle 8 specials werden aan één stuk doorgereden. Ik begon als een gek te repareren maar met een steekas gaat dat allemaal zo snel niet en ik had hulp nodig om het laatste stuk band erop te krijgen. Dan begon ik als een bezetene de serieus lange klim op te koersen. Toen ik aan de start kwam waren ze al bezig met nummers in de 50 (ik had 39), ik was dik te laat. Ik mocht er tussen en de official verzekerde me dat ik geen straftijd zou krijgen. De voorlaatste special moesten we met 4 dames tegelijk doen! Dat was 20 meter sprint en dan singletrack…Ik dook als 3e erin, kon eigenlijk sneller dan mijn voorligger maar kon nergens voorbij. In een bomkrater haperde ze dan nog even bergop waardoor ik af moest stappen. Ik haalde haar terug in en werd 3e.

Na 8 specials afgewerkt te hebben hadden we 4u aan een stuk gereden, de laatste special ging niet meer zo vlot: zeer benen.
Ik was er gerust in dat ik zeker 2e was maar toen ze de uitslag uithingen hadden ze mij wel straftijd gegeven waardoor ik pas 4e was. Ik was ontgoocheld maar zo is het officiëele reglement. Ik was toch heel tevreden met mijn prestatie, ik was 2x sneller dan de winnares én ik had de 2e van vorig jaar geklopt. Doel bereikt!

kristienNelen

Be Sociable, Share!

You may also like...