Parijs/Roubaix 153km

rob
Team Fietsshop Uitgeest reist af met een aantal leden van het team naar Roubaix. Rianne,Nigel en Hans rijden voor het team deze helse tocht als duurtraining. Dennis gastrijder van het team en Annemieke (trouwe supporter) zijn met ze mee. Hans en Nigel zijn woensdagavond nog vreselijk hard onderuit gegaan met de racefiets. Door deze valpartij hebben ze behoorlijk wat averij opgelopen. Geschaafde knie,heup,scheenbeen en wat kneuzingen aan polsen, nek en been. Toch besluiten ze naar Roubaix te gaan.
Hans en Nigel zouden de 170km rijden, maar door de val besluiten ze voor de 153km te gaan met zijn alle. S’morgens met zijn alle ontbeten, omgekleed en fietsen klaar gemaakt. Bandjes op spanning en naar de start gereden, na de start een mooi groepje opgezocht en het ging meteen al stevig er tegen aan. Pieken met 35 tot 40km per uur tot de eerste verzorgingspost. Daarna zelf doorgereden tot aan de eerste kasseien strook de Arenberg, direct de 5 sterren strook en een heel lastige, Ieder zijn eigen tempo en ik had er al direct weer veel zin in, kwam als eerste van de kasseien af en keek naar de teamgenoten.
Verrasend kwam Rianne met een glimlach van deze strook en zei, dit is leuk, ohhh. We reden door naar de andere stroken en telkens ieder op zijn eigen tempo en daarna weer verzamelen. Ik had mij voor genomen alle stroken door het midden te rijden/nemen en zo snel mogelijk. Af en toe denk je dat je voor en achter lek bent, maar dan valt het toch weer mee. Annemieke had het lastig en Nigel zijn polsen speelde op van de val eerder deze week. Bij de laatste verzorgingspost besloten zij af te haken met veel moeite, zo dichtbij maar niet verantwoordelijk om door te gaan.
Rianne,Dennis en ik reden verder, nog 7 stroken en we waren klaar. Nog 2 heel lastige. 1 daarvan is  Carrefour d’arbe is een zeer zware strook. Het laatste stuk nam ik voor mijn rekening om Rianne en Dennis uit de aannemende wind te houden. Het laatste rechtse stuk en dan op voor een ere rondje op de wielerbaan. Aangekomen op het Velo drome vergeet je weer de helde tocht en ben je blij dat je het gehaald hebt. Annemieke en Nigel stonden ons op te wachten en we waren moe en voldaan. Nog even de medaile ophalen als bewijs van finishen.
rob1 WP_000470 WP_000472
Be Sociable, Share!

You may also like...