Weer podiumplaatsen in Ovifat

Het onderstaande verslag is geschreven na de wedstrijd. Een dag later is bekend geworden dat de uitslag van het podium niet klopte. Kristien is eerste geworden, gevolgd door Eline en Alex Marchal derde. Helaas dus geen juiste podiumfoto, maar uiteindelijk zijn het de resultaten die tellen.
295770_10151500546309300_940702630_n
Mindere dag in Ovifat.
Vanop de skipiste werden er 6 specials gereden voor de “Easyphone Cup”. De eerste special was heel kort en had leuke kombochten en tafelsprongen. Op het einde zat ik teveel naar rechts op een schuin stuk en belandde ik in de struiken, ik was niet de enige maar toch zette dit een domper op de leuke afdaling. Dan moesten we met lift terug omhoog maar deze was zo onhandig moeilijk dat een deel gewoon terug omhoog fietste, ik besloot hetzelfde te doen. De 2e special begon met haarspeldbochten de skipiste af, het ging supergoed tot er ineens één bocht veel korter was en ik door het lint reed en een stukje terug omhoog moest. Toen we daarna nog op een onberijdbaar smal wortelpaadje naast een rivier gestuurd werden en ik de hele tijd moest lopen, het water in gleed en telkens viel had ik er even genoeg van. Een rotgevoel en ijskoude voeten hield ik hieraan over.
Mijn teamgenootjes legden de proef ook wisselend af, de een beter dan de ander. De specials daarna werd het alleen maar erger: ik stapelde de fouten op, het zat niet lekker, ik had geen goed gevoel op de fiets. Na de middagpauze volgde een massastart en ik hoopte de “flow” terug te vinden. De start met enkele lussen ging goed en dan volle bak de skipiste af om naar singletrails te gaan. Het ging super, wat een kick! Jammer genoeg werd een van onze rensters (Rianne) gewoon omver gereden, zij moest de strijd staken. Er was ook één erge valpartij, iemand met een open armbreuk moest afgevoerd worden en daardoor kon de 5e special niet direct starten. Na lang wachten op evacuatie werd beslist om nog maar 1 special te rijden gezien de tijdsnood. Deze ging iets vlotter maar toch maakte ik op het einde dezelfde fout en belandde weer in de takken…Geen goede afsluiter dus. Ik moest me geen illusies maken, winnen zou er niet inzitten vandaag. Ik strandde op 25 seconden van winnares  Alex Marchal. Teammaatje en downhillster Eline Nijhuis werd 3e.
Hans reed na zijn zware crash van vorige week weer lekker mee en eindigde in zijn klasse net voor het midden. Vivian Smeets werd vandaag 6e en Roos Op de Beeck 7e bij de dames.
Op naar de grote wedstrijd in Duitsland van het weekend met het hele team.
Kristien Nelen
enduro ovifat roos enduro ovifat rianne   enduro ovifat kristien 2 enduro ovifat vivian 2enduro ovifat hans enduro ovifat massastart eline
Be Sociable, Share!

You may also like...