Winst voor Kristien in ES1 enduro Maboge

Kristien Nelen ES1 MabogeZondag had de 1e manche van een nieuwe enduroserie plaats in Maboge: de ES1. Jammer genoeg deden er slechts 3 dames mee maar ik kende ze niet en zou het sowieso toch nog spannend zijn.

Voor de 1e special moesten we maar 1km klimmen maar het was zo steil dat het meer wandelen werd. We gingen een stuk van het downhill pracours rijden, dat beloofde dus! Degene met de nummer voor mij was er niet, dus ik had niemand om achterna te jagen, dat was wel een nadeel. Ik was goed weg en het werd een zalige run met veel wortels en dropjes. Bij een haarspeldbocht hadden ze de linten te hoog hangen waardoor ik ze niet zag en er gewoon onderdoor reed, toen ik voelde dat mijn helm achteruit werd getrokken besefte ik het pas. Terugdraaien dus en stukje te voet terug. Ik dacht dat het een slechte tijd ging zijn maar achteraf bleek ik zelfs sneller dan mijn ex-trainer Kris Henderieckx!

Voor de 2e special moesten we 10km fietsen naar La Roche met weer een ferme klim. Deze was meer op snelheid. Het laatste stuk met haarspeldbochten was niet goed afgebakend waardoor bijna iedereen van het parcours geraakte.

De volgende specials hadden dit probleem niet. De 4e had nog een leuk einde over rotsen en de 5e en laatste deden we weer het downhillparcours. Nu lag het er gladder bij omdat de bevroren bovenlaag gesmolten was. Ik zag dat één van de dames viel, gelukkig zonder erg.

Met een goed gevoel kon ik afsluiten en was het (veel te lang) wachten op de uitslag. Ik won bij de dames en werd nog 45e algemeen op 100 starters.

Podium Women

  • 1. Kristien Nelen 15:59
  • 2. Carole Chambeau 22:20
  • 3. Marie-Eve Rebts 24:25

60666_469038529836300_1423107815_n

558064_469038519836301_5209738_n

Be Sociable, Share!

You may also like...