Modderige wedstrijd 1: DH1 downhill Chaudfontaine

Afgelopen weekend (25 en 26 mei) vond de eerste Belgische downhill wedstrijd in Chaudfontaine plaats.

De organisatoren DH1 hebben gezorgd voor een nieuwe track, of alleszins een nieuw deel. Bij de track walk was duidelijk dat het eerste deel een oude piste was, waar ik vaak op rij in de winter. Dit kwam me goed uit natuurlijk en zou geen probleem mogen zijn voor de wedstrijd. Naar mate we verder afdaalden, kwamen we aan het tweede deel en dit was echt niet normaal steil. Ik had al door dat het niet gemakkelijk ging zijn. roos dh1 chaudfontaine (5)

Tot mijn verbazing toe heb ik in de eerste trainingsrun, met hier en daar te stoppen, alles durven afrijden op het laatste rechtdoor stuk voor de finish na. Het parcours lag er vrij nat bij, maar had nog redelijk veel grip dankzij de modderbanden van Bontrager. Naar mate de dag vorderde had ik het laatste technische stuk ook onder de knie en was ik klaar voor de race. Overigens was ik de enige dame, wat ik op zich zeer spijtig vond. Ik had nog 1 vrouw gezien in de training op zaterdag, maar op zondag deed ze niet meer mee blijkbaar. roos podium

Zoals het weerbericht had voorspeld, had het zaterdag nacht flink geregend. Bij de eerste run op zondag morgen merkte ik dat het een heel andere race ging worden. Het vertrouwen van de vorige dag was weg. Het laatste technische stuk lag nu vol modder en ik durfde er niet meer af. Bij gevolg moest ik langs de chickenway te voet naar beneden met de fiets naast me. Ben er uiteindelijk in geslaagd om 2x heelhuids beneden te komen.

Heb dit weekend enorm veel geleerd en dingen gedaan die ik voordien nooit had gedurfd! Ik krijg ook steeds meer vertrouwen in de Trek Session! Hop naar de volgende wedstrijd.

Roos

Meer foto’s: DH1 Chaudfontaine en niet te vergeten dit filmpje over hoe je overeind blijft: Chaudfontaine door Freecaster

 

Be Sociable, Share!

You may also like...