Zon, verbrande gezichten, regen en modder in Winterberg

Eline en Roos reden 19 en 20 mei de eerst IXS German Downhill Cup van het seizoen in Winterberg.

Roos wedstrijd wortelsectieWinterberg was de eerste grote downhillwedstrijd voor dit jaar. Eline stond ingeschreven bij de elite dames. Dit zijn de licentierijdsters. Roos stond bij de dames zonder licentie ingeschreven. Het was voor Roos ook tevens haar eerste grote internationale downhillwedstrijd en tevens ook voor het team.

We hadden met zijn allen een huisje gehuurd op het Landal park in Winterberg. Zelf zijn wij zaterdag uit het werk vandaan naar Winterberg vertrokken. Roos en Eline hadden ‘s zaterdags al getraind en het parkoers lag er mooi bij. Er waren een paar aanpassingen gedaan ten opzichte van vorig jaar. De baan was iets veranderd en uitdagender geworden.

Zondag was het de verplichte trainingsdag en tevens de qualificatierun voor de startpositie voor maandag, de wedstrijddag. Het weer zat ons mee. Het was vreselijk warm en mooi weer wat het bikefestival Dirtmasters ten goeden kwam. Onze sponsors Maarten van Canadian Dirt Imports en Cosmic Sports stonden namelijk op het festival met een stand. Roos moest als eerste haar quali run rijden. Met een beetje zenuwen ging zij van start en reed een mooie run. Eigenlijk ging alles zo als ze wilde en ze eindigde als 8e en daar was ik als teammanager zeer blij mee. Bij de eerste tien rijden in je eerste grote wedstrijd en dat als allerjongste deelneemster. Daar mag je zeker trots zijn. Eline ging later van start bij de elite dames. Ze ging vrij snel van start en zag er zeker super uit. Tot op het tweede gedeelte van het parkoers haar ketting vast sloeg. Eline kon niet verder meer trappen en moest zich zelf naar beneden laten rollen. Dit resulteerde in een iets teleurstellende prestatie voor haar. Ze had zeker bij de snellere dames kunnen eindigen.

Maandagochtend waren de weergoden ons niet gunstig gezind. Regen, mist en het was koud.Eline

Gisteren nog verbrand in een korte broek en hemdje aan. Nu met winterjas en muts op. Roos was erg zenuwachtig en was erg bezig met haar wedstrijdrun. Ze was ook de eerste die moest starten van de twee. Eerst werd er nog wat getraind en de noodzakelijke modderbanden van Bontrager lagen om de Trek Session downhillfietsen van de meiden. Roos ging van start en reed eigenlijk weer een mooie race. Ze verloor niets en eindigde op een mooie 8e plaats bij de dames. Super gedaan en een mooie ervaring rijker.

Eline moest daarna en we hadden haar fiets weer geheel geprepareerd en duimen dat de ketting niet meer raar deed deze run. Ze ging weer vrij snel van start en het moeilijke bovenstuk van het parkoers kwam ze super goed overheen. Wat een fantastische lijn had ze gekozen; een hoop rijders gingen hier de fout in. De run ging verder goed en snel. Het parkoers was inmiddels in een modderbad veranderd door de regen. Bij een grote kombocht dat nu zeer lastig te rijden was door al het water en modder, gleed Eline helaas iets weg. Eline en Roos

Verloor een beetje de controle over de fiets en moest opnieuw op gang komen. Dit kostte helaas zeer belangrijke seconden. Eline eindigde net als Roos op een 8e plek wat overigens ook super was. Maar we wisten dat er meer in had gezeten, soms zit het mee en soms iets tegen. Desondanks pakte Eline wel zeer belangrijke UCI punten.

Na een geweldig weekend wil ik iedereen bedanken die mee waren, thanks voor deze mooie seizoensopener: Mick en Belinda, donateurs Peet en Astrid, Sjef, Anneke, Roos en Eline en de Lemmy en Scott niet te vergeten.

Hans

Meer foto’s: IXS German downhill cup Winterberg

Livestream uitzending van de wedstrijd: Bigair.tv. Eline haar wedstrijdrun start op 1.12.50.

 

 

 

Be Sociable, Share!

You may also like...