Bikefestival Willingen: enduro én downhill

Tijdens het Bikefestival in Willingen op 15 en 16 juni werden er twee evenementen gehouden. De downhill in de Wheels of Speed voor Eline en de Specialized Sram enduro #4 voor de endurorijders.

In Willingen stond ons Team Fietsshop Uitgeest geen echte uitdagingen te wachten. De eerste 3 specials waren meer XC, we besloten zelfs om die met een gewone helm te rijden. Het was wel in mijn voordeel omdat ik fysiek sterk ben doordat ik nog steeds XC doe. Daarna werd het wel iets pittiger maar zeker niet te moeilijk.enduro willingen 2
Zondag bleken de meesten te starten met een gewone helm. Die is veel lichter en een “fullface” is dicht aan je mond waardoor je op fysieke proeven minder lucht krijgt. Een klim van 9km bracht ons naar de 1e special. Door de lengte, de klimmen en het vals plat  was deze echt zwaar. Het einde was supersnel bergaf. Ik haalde 2 dames in en bij die laatste moest ik jammer genoeg even in de remmen maar ik finishte met een goed gevoel.
De 2e en 3e special was het ook nog trappen geblazen en kwam je telkens helemaal kapot over de streep. De 4e noemde ik “de wortel-special”. Die liep slecht zaterdag maar na enkele tips van mijn team ging het nu stukken beter! Zo goed als vlak maar constant draaien en keren en heel de tijd over een glad worteltapijt: niet simpel om snelheid te houden.
Special 5 en 6 waren de leukste en meest technische. Ondertussen was het flink warm geworden en de lange klimmen werden een martelgang met rugzak+ fullface helm eraan en alle beschermingstukken. Van miserie heb ik alles uitgedaan buiten mijn Bluegrass beschermingvest en er mijn fiets mee volgehangen :). De Sponser sportvoeding hield mijn energie en vocht op peil.
Nu was het “fullface-time”! Ik stortte me naar beneden op de 5 en sjeesde helemaal in de flow, wat een kick! Ook de laatste liep als een trein en had een bangelijke aankomst met een slalom tussen skipaaltjes tegen 60km/u.
downhill willingen
Met spanning stonden we te kijken naar het scherm met de tijden maar het duurde echt lang voor de mijne erop kwam. Zou ik nu eindelijk die beoogde top 10 gehaald hebben?? En yess, daar stond ik dan, lekker te blinken op de 9e plek! Ongeloofelijk super om in m’n eerste jaar al daar te staan, tussen de Profs. Wereldkampioene Fourcross Anneke Beerten werd 2e achter de Duitse Ines Thoma (Canyon Factory Team). De 3e en 4e plek waren voor de “Specialized twins” uit Zwitserland en Giant downhillster Antje Kramer werd 5e. Plaatsen 6 en 7 waren voor dames van het Scott-team en Marin bikes. Laura Brethauer van het bekende Cube Action Team werd pas 13e. Teammaatje Rianne kampte met een blessure maar werd 23e op 38 dames, net als haar man Dennis bij de Masters.
Teammaatje Eline Nijhuis werd knap 4e in de “Wheels of speed” downhillwedstrijd.
Kristien

Meer foto’s en video van de enduro.

downhill willingen eline

Wheels of Speed Willingen

Op 15 en 16 juni werd Bikefestival Willingen gevierd. Er waren verschillende races en ik deed mee met de downhillrace, Wheels of Speed. Zaterdag hadden we de mogelijkheid om heel de dag te trainen, want vanaf 5 uur begon de kwalificatie pas. Hier heb ik dan ook goed gebruik van gemaakt. Iedere trainingsrun ging ook steeds wat beter en ik kon zo goed mijn lijnen uitkiezen.

Mijn kwalificatie was vrijwel gelijk om 5 uur en over het algemeen ging de run best goed. Helaas liep mijn ketting vast in het onderste gedeelte, waardoor ik niet meer kon trappen. Ik kwalificeerde als 5e.

Zondag was de dag van de wedstrijd en ik had besloten om wat lijnen te wisselen. De training ging een stuk beter dan de dag ervoor. Mijn wedstrijdrun ging goed. Ik was 5 seconden sneller dan tijdens de kwalificatie en daardoor ben ik een plekje opgeschoven. Op 0,18 seconden had ik het podium gemist en het werd dus een vierde plaats. Wheels of Speed was geslaagd!

Eline

 

Be Sociable, Share!

You may also like...