Modder wedstrijd 3: Easyphone enduro Maboge

En nog meer modder bij de Easyphone enduro in Maboge zondag 26 mei.

Voor de ‘afwisseling’ een natte en grijze zondagochtend in de maand mei. De vierde enduro wedstrijd uit de Easyphone cup stond op het programma. Onderaan bij de befaamde downhill piste van Maboge werd er verzameld in de natte regen. Om 10.00 zou de eerste special van start gaan. Halverwege de beklimming naar de eerste proef kwam ik erachter dat ik mijn achterband lek was. Vlak voor de start deze nog snel in orde gemaakt en toen de eerste proef gereden. Deze bestond uit een vlak bovenstuk met veel trappen gevolgd door een deel van de downhillpiste en eindigde onderaan bij de brug. Voor proef 2 t/m 5 moesten we ons naar de andere kant van de berg verplaatsen. Door de toenemende regen was proef twee erg glad geworden, veel trap stukken, stenige paden met en vlak voor de finish nog even een haakse bocht die voor mooie fotomomenten garant stond. Na de tweede proef was er de befaamde pasta pauze en daarna gingen we door naar proef 3. De start van proef 3, 4 en 5 was georganiseerd vanaf het zelfde punt. Proef 3 ging ook van start met een behoorlijk recht stuk en vervolgens werd er een mooie en gevarieerde track in de bossen gereden. Dit was ook voor proef 4 idem. Het bovenste deel van de track was vergelijkbaar met proef 3, alleen gingen we op een later moment het bos enduro easyphone maboge 2013in vanaf de start. De laatste proef was een lange en verassende track. Het bovenste gedeelte was identiek aan proef 3, maar onderaan moest er nog flink getrapt worden en waren de deelnemer al gauw 5 minuten onderweg om tot aan de finish te geraken. Door de stromende modder op het laatste stuk was de grootste uitdaging om het parcours te blijven zien 😉 Helaas viel door mechanische pech herhaaldelijk de ketting van de fiets waardoor ik de drie laatste proeven niet 100% kon rijden. Ondanks dit kleine euvel enorm genoten en op de derde plaats bij de dames geëindigd.

Vivian

Be Sociable, Share!

You may also like...