Nog meer regen en modder voor Eline in Steinach.

IXS GDC #2 Steinach am Brenner

ixs steinach 2013 modder Op 1 en 2 juni werd de tweede ronde van de Duitse IXS Downhill Cup gehouden in het Oostenrijkse Steinach am Brenner. De weersvoorspellingen zagen er al niet goed uit, dus ik had van tevoren al besloten om mijn modderbanden te gebruiken. Dit bleek een goede keuze te zijn, want mooi weer hadden we daar niet.

Op vrijdag begon de training. De track was al aardig blubberig, maar nog goed te doen. Er zaten een paar technische stukken in, maar ook veel vlakke stukken. Aangezien er de vorige jaren was geklaagd dat de baan te lang was, had de organisatie besloten om de baan in te korten, wat ervoor zorgde dat we op de helft van de berg moesten starten. Voordat de track begon moest je eerst nog een stuk naar beneden fietsen over een parcours. De training ging goed, ik kwam goed door de technische stukken heen en ik was tevreden. ixs steinach 2013

Zaterdag was de dag van de kwalificatie. Met de training was het nog droog, maar omdat het de nacht ervoor gesneeuwd had, lag er plakmodder, waardoor het lastiger werd om de baan te fietsen. Het was dus aardig technisch geworden. ’s Middags begon het hard te regen en rond een uur of 3 had ik mijn kwalificatie. Door de vele regen lag de baan er weer anders bij. De kwalificatie liep niet helemaal goed, een keer gevallen en een keer vol tegen een boom aan gereden. Ondanks dat ben ik toch als 7e gekwalificeerd.

’s Nachts is het niet gestopt met regenen en op zondag regende het nog steeds heel de dag. In mijn wedstrijdrun gleed ik helaas uit, maar ik ben alsnog als 5e geëindigd. Met deze plek heb ik 10 UCI punten verdiend, waardoor ik nu op 29 punten uitkom. Al met al, een modderig weekend, waarin ik veel geleerd heb. Op naar de volgende wedstrijd in Willingen!

Eline

 

Be Sociable, Share!

You may also like...