Goede test met de nieuwe Trek Remedy 29-er in Kirchberg

In het weekend van 5 en 6 juli de 5e wedstrijd van de Specialized Sram enduro gereden in Kirchberg Oostenrijk. Samen met Nigel, Rianne en Dennis. De voorspellingen waren goed: 20 en 24 graden met een hoop zon. De eerste dag was zoals gebruikelijk de training en we waren op tijd opgestaan. Alleen waar was de zon? Ipv zon kregen we een paar uur regen. Nadat de ergste regen voorbij was, begonnen we aan de training.

Stage 1 was met de training glad en glibberig. Door het bos naar de weilanden dan steil om laag om vervolgens weer stijl omhoog te fietsen. Wat door de modder dus niet ging, dan maar omhoog lopen. Dan daarna weer akelig steil omlaag met een vangnet in de bocht, ging super bij mij en Nigel, Rianne en Dennis gleden een beetje te ver richting net. Fiets afspuiten en met de lift geheel naar boven, superluxe.     Trek Remedy 29 2014 Sram XX1

Stage 2 was lang en door de weilanden ging je richting de bossen, daar waren veel boomwortels en smalle paadjes langs hoge steile afgronden maar wel super dikke trails. Helaas was alles erg glad door de regen van de nacht en ochtend, het klaarde net een beetje op. Aan het einde van deze stage nog een behoorlijke klim terug omhoog.

Stage 3 was in het verlengde van stage 2 en een beetje gelijkwaardig, alleen halverwege ga je het bos in en dan heb je mega veel boomwortels, superdikke trails 2 en 3.in de lift Dennis en Rianne

Dan met een omweg rijden naar stage 4, weer met de lift omhoog en dan start je op de trails van het bikepark. Mooie technische bochtjes, stijle afdalingen, stenen en mooie kombochten, wel lastiger met een 29″ fiets.

Dan moest je terug fietsen omhoog naar stage 5. Tijdens de training zijn we door gereden naar beneden en gemakkelijk met de lift weer omhoog gegaan. Stage 5 was de heftigste en dikste van alles. Super afdalingen en technisch naar beneden, draaien en keren en weer veel wordtels. Af en toe zo steil dat je hoopt niet over de kop te gaan. Dan door naar de weilanden met veel mooie lange kombochten.

Op de wedstrijddag was alles redelijk opgedroogd en waren de stage’s beter te rijden. Ik heb wel moeten wennen aan mijn nieuwe fiets maar super genoten met de Trek Remedy 29-er met Sram XX1.

 

Hans

Be Sociable, Share!

You may also like...