IXS Leogang voor Eline

IXS European Downhill Cup #1 Leogang

Van 20 t/m 23 juni werd de eerste ronde van de Europese Downhill Cup gehouden in Leogang, Oostenrijk. Dit was mijn eerste wedstrijd van de Europese serie en tevens de eerste keer dat ik in Leogang reed.  

eline ixs leogang 2013eline nijhuisWe begonnen op vrijdag met de trackwalk, de baan lag er goed bij en het was supermooi weer. Na wat lijnen te hebben gekeken, begon de training. Het was de hele week over de 30 graden Celcius geweest, waardoor alles erg stoffig was. In het bovenste stuk van de baan waren de bochten dan ook erg glad. De eerste run was goed gegaan en ik was helemaal enthousiast over de baan. Leogang is toch wel even wat anders dan ik gewend ben. Op vrijdag heb ik veel runs kunnen maken en iedere run ging sneller.  

Op zaterdag was de kwalificatie en van tevoren heb ik ook weer kunnen trainen. Tussen de training en de kwalificatie kwam er nog een flinke hoosbui langs, waardoor de baan er wat anders bij lag. De kwalificatie ging redelijk, helaas was ik ergens de baan uit gegleden, wat me een paar seconden heeft gekost. Het werd een 18e plaats.

Zondag was ik vastberaden om het in de racerun een stuk beter te doen. De training verliep goed en de racerun ook. 19 seconden sneller dan de dag ervoor! Het leverde me een 17e plek op. Bij de Europese Cup is het niveau een stuk hoger, wat me alleen nog maar meer motiveert om harder te gaan! Ik heb een ontzettend gaaf weekend gehad, veel runs gemaakt en heel veel geleerd!

Eline

Be Sociable, Share!

You may also like...