Net geen podium voor Kristien in het BK XC

bk xc kristien 1 Zaterdag paar rondjes gedraaid op het snelle parcours, het gevoel was maar matig. Ik hoopte dat het zondag beter zou zijn.

Tijdens de opwarming op het parcours bleken de enkele technische stukjes er veel slechter bij te liggen dan gisteren. Voorzichtigheid en concentratie zouden nodig zijn. In het “bikeparkje” betekende het kleinste foutje dat je te voet verder moest.

Het was nog steeds dat matige gevoel van zaterdag, de beentjes wilden precies ook niet wakker worden. Doel was top 5, al beweerde mijn trainer dat het podium haalbaar was.bk xc kristien nelen 2
Stikheet aan de start in de weide (32°). Ik was heel goed weg en aan de 1e bocht zat ik 3e achter Petra Mermans. We vlogen bergaf naar de 2e bocht en Petra remde sterk af, ik begreep niet waarom, dit kon sneller! Daarom wou ik de 3e en laatste bocht binnendoor maar het ging niet. Ook het stuk rechtdoor om daarna bergop gelanceerd te worden remde ze, om bovenaan het aflopende stuk te kunnen blijven denk ik. Hierdoor liep Githa al helemaal uit op de groep. Bergop ging het nog vrij goed, Sanne ging voorbij en ik dook als 4e het bos in. Ik was verrast, ik had niet verwacht zo ver vooraan te zitten.
Aan het strandje achteraan kwamen Alicia en Inne mij voorbij, net voor het steile knikje. Ik voelde me maar flets, ging precies niet vooruit, hartslag was niet zo hoog…In de weide zag ik ze rijden en probeerde me te herpakken. Inne maakte veel foutjes in het technische bikeparkje en zo kon ik haar terugpakken.
De 2e ronde ging beter en ik kwam dichter op Alicia. Bij het ingaan van de 3e ronde zat ik in haar wiel. Het vals plat aan de aankomstzone ging me wel goed af, ik gebruikte dit om haar voorbij te gaan maar ze remonteerde me nog net voor het bosje. Het zou een mooie strijd worden! Die ronde ging lekker, ik reed zelfs de 3e tijd, Petra was aan het terugvallen. In het bosje slaagde ik erin Alicia te passeren maar ze bleef in mijn wiel hangen.
We gingen zij aan zij de 4e ronde in, spannend. Nu kreeg ik een dipje. Daarbovenop gebeurde er een foutje bij de bevoorrading.bk xc kristien nelen
De voorlaatste ronde dook zij als eerste het bosje in en een junior glipte mij ook nog net voor. Aan de afdaling aan de brug ging zijn ketting er af op de brug. Hij kon niet afstappen en ik kon niet voorbij. Ik werd onnodig lang opgehouden en vloekte, Alicia ging er van door natuurlijk. Mentaal kreeg ik een klop, ik liet het kopje hangen.
De laatste ronde geloofde ik er niet meer in en reed behouden, zonder motivatie. Dan bleek Petra vooraan uitgevallen te zijn en zo werd Alicia nog 3e en ik 4e. Dat was echt balen!
Ik werd liever op mijn waarde geklopt, had er een wrang gevoel bij. Hoe dan ook, ik had geen goeie dag, woensdag was ik komen trainen en toen vloog ik rond met een supergevoel. Spijtig. Ik had er ook zelf wat meer in moeten geloven, ik dacht dat het parcours me te snel was. Ik had me blijkbaar onderschat. Daarom ben ik wel tevreden dat ik deze parcours ook wel aan kan. Het is niet omdat ik nu meer enduro rijd, dat ik versleten ben op XC vlak. Ik wil me nog zeker laten zien!
Bedankt aan Robke en Alex voor de bevoorrading, was echt keihard nodig. Bussen, fris water om over mij te kappen…Was telkens blij bij jullie te passeren! 🙂
Dank ook aan mijn Team Fietsshop Uitgeest voor het speciaal monteren van een set reservewielen! Top service!
En natuurlijk Sponsor sportfoods voor hun steun, dankzij hun goed uitgebalanceerde energiedrank kon ik deze wedstrijd in helse omstandigheden toch goed afwerken.
Kristien
Be Sociable, Share!

You may also like...