Roos 1ste in de DH1 in Maboge!

Dit jaar werd het Belgisch kampioenschap Downhill in Maboge (La Roche) gehouden (20 en 21 juli). Dit is één van mijn lievelingstracks in België en ga er in de wdh1 maboge roos 2013inter soms trainen met shuttle. Spijtig genoeg was hij deze keer anders ten opzichte van de vorige jaren. Het leuke middenstuk in het bos werd vervangen door een ander stuk net buiten het bos op gras, dat vrij plat was met korte bochtjes wat het dan weer moeilijk maakte om snelheid te houden. Het einde was nog steeds hetzelfde, zéér stijl!

De training verliep zeer vlot en kon alle lijnen rijden die ik tijdens de trackwalk in gedachten had. Ik had zo goed als heel de track onder de knie, buiten dedh1 maboge roos 2013 2 roadgap. Deze had een zeer platte landing waardoor het een harde klap zou zijn als ik zou neerkomen. Heb deze uiteindelijk toch geprobeerd, goed geland maar kwam hierdoor super hard aan op het stuk erna waardoor ik over mijn stuur ging. Deze heb ik dan maar gelaten voor wat het was tijdens de racerun.

Op zondag was het tijd om te racen. Kwalificatie run ging redelijk goed, buiten dat ik op bepaalde plaatsen wat stilviel. dh1 maboge podium 2013Desondanks had ik de snelste tijd! In de finale run ging alles veel beter en verwachte een snellere tijd maar het laatste stuk (10m voor de finish) ging veel minder goed als bij de eerste run en viel bijna. Hierdoor kwam ik op een paar honderdste na met dezelfde tijd naar beneden als bij de kwalirun en was nog steeds eerste, zo’n 14 seconde sneller als de 2de dame en dit zonder de roadgap te springen! Was dus super blij! Hopelijk kan ik deze goede vibes meenemen naar de volgende wedstrijd!

 

Roos

 

Be Sociable, Share!

You may also like...