Stof, stenen en boomwortels

IXS German dowhillcup Bad Wildbad

Afgelopen weekend (19,20, 21 juli) werd de derde ronde van de Duitse IXS Cup gehouden in Bad Wildbad. De temperaturen liepen hoog op, waardoor alles extra veel energie kostte. De baan was ontzettend stoffig en eigenlijk een grote rockgarden van boven tot onder. Een technische baan! eline eline 4

De training verliep goed op vrijdag. Zaterdag was de kwalificatie. Deze verliep redelijk, al zat er nog flink wat verbetering in. Ik eindigde als 9e van de 13 dames. Na twee trainingsruns op zondag was het tijd voor mijn racerun. In mijn run had ik moeite om mijn voeten stevig op mijn pedalen te houden, vanwege de ruige ondergrond en helaas ging ik nog onderuit vrij onderin in het parcours. Hierdoor heb ik mijn tijd van de dag ervoor niet kunnen verbeteren. Uiteindelijk leverde dit nog een 7e plaats op en wat prijzengeld.

Het downhillparcours in Bad Wildbad vind ik ontzettend cool, heftig van boven tot onder en dat bevalt me wel! Van dit weekend heb ik weer veel geleerd en dat gaat allemaal mee naar de volgende wedstrijd!

Eline

Be Sociable, Share!

You may also like...