Zomers weer en afzien op de Kronplatz

Vrijdag 26 juli 2013 vertrokken we met Team Fietsshop Uitgeest naar het skigebied Kronplatz in de Italiaanse dolomieten. Ik mocht van Lapierre een prototype testen, de Zesty Trail carbon. Een 29er met E.I-shock, een achtervering die electronisch bediend kan worden en die je zelfs op automatisch kan zetten.

Zaterdag was het superwarm, we mochten alles verkennen waar we zo’n 5u over deden. ’s Avonds werd er nog een proloog verreden: bergop sprinten, trapjes oplopen en kombochten naar beneden. Het venijn zat ‘m in de staart: een scherpe bocht op losse kiezel. Ik had zowaar de 3e tijd, het werd nog spannend toen een van de favorieten dicht in de buurt kwam maar in die bocht tegen de grond ging. Fantastisch om zomaar eventjes 3e te worden tussen profs!

kristien proloog 2

 

 

Na deze zware dag, stonden ons zondag nog 5 specials te wachten. Ik mocht met de toppers in de 1e box starten. Vanwege de hevige regen afgelopen nacht was het wat aftasten hoe de 1e special er bij lag. Toch moest ik proberen alles te geven want dit was de enige waar je ook bergop moest en ik dus voordeel had. De Zesty Trail bleek voor deze proef dé perfecte bike, het liep als een trein en kapot kwam ik over de meet.

Dan ging het met de lift naar 2.300m waar special 2 op ons lag te wachten. Deze was ook flowy snel, een zalige rit met de Zestyvering op “automatisch”, geen foutjes gemaakt. op naar het kruis

Er volgde een ferme klim naar nummer 3. Deze was een stuk heftiger, de E.i-shock op “open”. Halfweg werd het echt ruw, putten, steps en wortels alom. De vork met korte veerweg had er moeite mee en ik werd zo hard door elkaar geschud dat m’n bril er bijna van afviel! Op naar special 4, nog langer en steiler klimmen, zelfs stukken te voet en dat bij 33°. De 4 was megagraaf: dropjes, jumps, kombochten en weer ruwe stukken. De vermoeidheid begon te wegen, naar het einde verzuurden armen en benen compleet en het werd moeilijker om de bike te controleren. Het verbindingstuk naar 5 bestond niet uit een klim maar uit het vervolg van de (bikepark)trail. Leuk maar niet minder vermoeiend. Iedereen moest even bekomen en armpjes en handjes losschudden om nog te kunnen starten. Deze laatste was ook bangelijk met veel kombochten, nortshores, wallrides en sprongen die ik niet allemaal reed maar waarmee je wel bochten kon afsnijden. Hierin wil ik me nog beter trainen. Ik miste bijna een bocht na zo’n jump, kon nog net alles dichtgooien voor ik over de rand van het pad ging! Toch heelhuids aangekomen…

 

 

Ik kwam bij de eersten binnen en had de 2e eindtijd maar dat was te mooi om waar te zijn. Wat later kwamen de toppers binnen en zakte ik naar plaats 6. Daar zou ik supertevreden mee zijn! Uiteindelijk werd ik 11e en daarmee wel wat ontgoocheld maar blijkbaar deden er ook wat “locals” mee die de trails kenden.

Het was in ieder geval weer een bangelijke ervaring en de Lapierre Zesty Trail goed aan de tand kunnen voelen. Fantastische bike, de electronische achtervering werkt perfect maar de voorvork is wat te licht voor het zware endurowerk. XX1 is me ook heel goed bevallen, geen chainguide nodig en niet meer vooraan moeten schakelen bij snelle omschakeling van afdaling naar steile knik. Kombochten gingen ook goed met 29er, dus niet enkel voor XC. Trail en licht endurowerk kan ook met grote wielen.

Op naar de Trek Bike Attack, 10-11 augustus in Zwitserland.

 

Kristien

Meer foto’s van Kronplatz

Be Sociable, Share!

You may also like...