Kristien Nelen tweede in de Trek Bike Attack!!!

Donderdag 8 augustus reisde Team Fietsshop Uitgeest naar Lenzerheide, Zwitserland. Vrijdag volgde een verkenning van het kwalificatie-parcours. Dit was enkel het bovenste gedeelte van het gehele parcours met een start vanop 2.800m en de finish bij de lift onderaan. Het was een downhill die eindigde in een bikepark met kombochten en bulten. Onze downhillers kozen er voor om de kwalificatie met hun “Trek Session” downhillfiets te rijden, dit zou zeker een voordeel zijn vanwege de grote stenen en het ruwe parcours. Jammer genoeg konden we vanwege de regen en mist slechts 2 runs doen. Het was te gevaarlijk, je zag geen hand voor ogen.trainingsdag

Zaterdag goed weer maar het parcours lag nog glad. Degenen die laat moesten starten voor hun kwalificatie hadden dus voordeel. De Belgen van het team startten vroeg en achter elkaar, wat het wel leuk maakte want er werd om de 15 seconden gestart. Ik moest eerst en het ging perfect, beneden wachtte ik op Roos die maar niet kwam. Toen ze toch over de finish kwam hing haar stuurbord er half af. Een valpartij. Met een zere pols naar de EHBO en gedaan met racen… Downhillster Eline Nijhuis reed een knappe 4e tijd, ik was 7e en Rianne en Vivian haalden net de top 20 op 40 dames. We deden er zo’n 20 minuten over.
In de namiddag verkenden we het 2e gedeelte van de wedstrijd, deze liep van de lift naar Churwalden, 2 dorpen verder. Dit stuk was fysiek zwaar, echt enduro. Hier zou ik het verschil moeten maken.wachten op de lift
Zondag vroeg op want vanaf 7u konden de fietsen in het juiste startvak gelegd worden dus vroeg erbij zijn was de boodschap! Onze downhillers hadden nu hun fiets omgeruild voor de meer gepaste “Trek Slash” endurobike. Eline mocht haar fiets in het 1e vak leggen, dat was voorbehouden voor de 5 snelsten, een mooie “pole-position”! Ik zat in het 2e vak maar er lag al een rij fietsen waardoor ik niet echt vanop de 7e plek zou starten maar eerder vanop een 10e-14e plek. Ik was hier slecht gezind over maar mijn meer ervaren teamleden stelden me gerust dat alles wel goed zou komen. Rianne stond naast me en Vivian stond in het 3e vak.
Op de middag ging het weer naar boven voor de start, de mannen startten een half uur later. Ik had een goeie start, nam binnenbocht en zat rond de 12e plek. Er volgde een opeenvolging van haakse bochten met losse stenen, ik kon aanpikken bij het groepje van Eline, die vooraan reed. De 3 eersten waren al gaan vliegen. Ik wou sneller maar kon nergens voorbij. Op een vlak stuk waar je moest bijtrappen kon ik Eline inhalen. Nadien kon ik er nog een inhalen net voor we over een heel smalle kam kristien 3moesten. Hier en daar stond er een met lekke band, mijn Continentals hielden het goed uit op de stenen. Het ging goed en ik bleef maar inhalen, ik kwam zelfs als 4e beneden maar ik was hiervan niet op de hoogte. Nu volgde het fysieke stuk met verschillende klimmen en technische stukken. Ik zag al iemand rijden en kwam steeds dichter. Op een kort klimmetje ging ik haar voorbij. Ik bleef gaan en tegen het einde zag ik er nog eentje rijden, op de laatste ferme klim begon ze stil te vallen. Ik dacht dat zij eerste was en ik speelde alles of niks. Ik ging volle bak om haar nog in te halen voor de smalle afdaling begon, dit lukte. Ze keek verbaasd dat er nog iemand passeerde en probeerde aan te klampen maar moest al snel lossen. Nog een paar afdalingen voluit en dan naar de finish. Superblij stak ik mijn handen omhoog en dan zag ik al iemand staan, ik was dus 2e in 40 minuten. België meteen op de enduro-kaart gezet, je had die gezichten moeten zien toen ze mij afriepen voor het podium. Winnares was de Oostenrijkse Braumann die ook al in Kronplatz won, 3e was een Zwitserse gevolgd door nog Zwitserse en Duitse meiden.
Trots op mijn eerste internationale enduro-podium!
Ik had dit niet verwacht, top 5 misschien maar toch geen podium. Dit maakte alles des te mooier, blijkbaar liggen dit soort lange enduro’s mij beter dan de “normale” versie met 6-8 korte specials. Ergens ook logisch doordat ik van XC kom en fysiek sterk ben. Dat is nu het mooie aan enduro: je moet een compleet renner zijn!podium officieel
Verdere team-uitslagen:
-Eline Nijhuis: 12e
-Vivian Smeets: 17e
-Rianne Van der Heyden: 18e
Heren:
-Nigel Spoor: 137e van de 777
-Hans Haver kwam ten val maar reed wel uit
-Dennis Zuidmulder had lek en was als laatste terug vertrokken maar nog een mooie inhaalrace!
Kristien
Voor alle foto’s: Trek Bike Attack Gallery
Be Sociable, Share!

You may also like...