Continental Mountain King: fantastische band!

Eerste kennismaking

Set-Mountain-King-II

Set Mountain King II Tubeless krijgen ging bij de voorband vlot, de achterband gaf wat meer werk. Ik vraag me wel af waarom de voorband in de aangegeven richting moet, dit is namelijk met de groeven naar voor dus meer rolweerstand. Ik zou wel zien wat dat gaf.

De eerste rit was een les voor de “Mountainbikeschool Noorderkempen” in het droge Herentals. Het viel op dat de banden zich niet ingraafden in zandstroken, wat je niet zou verwachten van een groffe modderband. Verder gaf de band veel vertrouwen in de bochten, alsook veel grip bergop en bergaf. Veel gladde bladeren en een stapel dennennaalden konden deze banden niet van hun stuk brengen, daar waar anderen toch wat problemen hadden.

We hebben ook van de trappen gereden en gesprongen (drops), de band bleef stevig op de velg, zelfs bij weinig druk!

Eerste indruk: fantastische band!

Toertochten Woensdrecht (NL) & Essen

Met de fiets richting Woensdrecht over de baan en het valt op dat de Mountain Kings best goed bollen en geen vervelend lawaai maken. Na een half uurtje kom ik al pijlen tegen dus daar meteen ingepikt. Veel singletracks en leuke stukjes. Op vettige stukjes klieft de Mountain King mooi rechtdoor, waar de Vredesteins of Xkings wel eens durfden uit te schieten naar links of rechts. Ook in mul zand trekken de banden hun plan, je zou denken dat hij zich ingraaft maar dit valt goed mee! Ik maal de 45km rustig af en trek eens door op de bergjes. Dan nog terug over de baan naar  huis en een 3,5u gefietst. Dik tevreden over de banden,. over de conditie zullen we het even niet hebben 🙂

In Essen lag het een pak vettiger, eindelijk kon ik de banden eens op hun waarde testen! Ik was aangenaam verrast want zelfs in plakkende modder bleef ik baas en bepaalde ik de richting, iets wat voordien niet zo vanzelfsprekend was met de Vredesteins.

Ritje Malmedy

conti Mountain King

Daarna volgde het échte werk waarvoor deze banden gemaakt zijn: (Ardeense) bergen! Malmedy is mij niet onbekend, ik ga er wel meer trainen omwille van de technische routes. Ik reed een stuk van route 3 en heb halverwege ingepikt bij een stuk van de “Raid des hautes Fagnes” die ik op GPS heb. Het lag overal heel nat, lopende modder.

De banden deden hun werk: de machtige grip die ik al eerder voelde op droge/losse grond voelde je hier eens te meer! Steile afdalingen waren geen probleem, op de klimmen overal boven geraakt met veel tractie. Enkele afdalingen met grote natte stenen, ik hield mijn hart vast…

Maar verbazend hoe rustig deze band overal mooi over rolde zonder te gaan glijden of onverwachte dingen te doen. Een verademing tegenover andere banden, ik stond er echt van te kijken!

Op een steil klimmetje met wat stenen geraakte ik nu vlot boven, daar waar ik vorige keren telkens een voet moest zetten. Straf!

Weeral aangenaam verrast dus door de Mountain Kings.

Kristien

Be Sociable, Share!

You may also like...