Lapierre DH Team First Impression

Lapierre DH team I am a girl riderlapierre dh team roosSinds kort heb ik mijn nieuwe DH bike voor het volgende seizoen en ondanks dat ik er nog niet veel op heb kunnen rijden (meer enduro in de winter) kan ik toch al een kleine review geven over de eerste indruk die ik had.

De Lapierre is een pak lichter als de vorige fietsen waar op ik gereden heb. Het frame is lekker licht met een carbon achterste. Vork en demper (Boxxer WC en Vivid air) zijn tevens beiden op lucht. In het verleden reed ik steeds met coil-vering maar omdat ik zo weinig weeg was het moeilijk om ze op mijn gewicht in te stellen (met de juiste sag). Dat is met de Rockshox luchtvering super gemakkelijk en hierdoor heb ik eindelijk de perfecte setup gevonden.Lapierre DH team met Rockshox Vivid air

Het frame zelf is lekker wendbaar en speels maar tegelijk ook stabiel, I love it ! Banden zijn van Continental, Baron’s voor droog weer en Mudking voor het modderploeteren. Hier ben ik ook zeer tevreden van, lekker zachte rubber en massa’s grip ! Verder zijn de componenten voornamelijk van Sram. Carbon cranks en XO schakelwerk.Lapierre DH team Sram XO crank Dartmoor tandblad Dit is ook super, licht én sterk ! Binnenkort komen de eerste wedstrijden eraan en kan de échte test beginnen maar ik heb er alle vertrouwen in dat de Lapierre het super zal doen. Super fiets is dit !

Roos Op de BeeckLapierre DH team custom Dartmoor wheels

Be Sociable, Share!

You may also like...