Onduidelijkheid bij de ES1 in Chaudfontaine

De eerste echte test in de ES1 in Chaudfontaine België. De eerste enduro wedstrijd en tevens test voor onze nieuwe teamfietsen Spicy team 27,5″ van Lapierre. Nigel Spoor, Daniël Prijkel en Alexandra Marchal en ikzelf (Hans Haver) waren ingeschreven voor deze 1e enduro. Gelukkig waren onze nieuwe Maloja teamshirts ook al klaar voor deze eerste wedstrijd.

De heuvels rondom Chaudfontaine zijn behoorlijk steil en daarom hebben ze hier ook meerdere downhilltracks gemaakt. Er stonden 6 specials op het programma met tussen de specials gemiddeld een uur de tijd om naar de volgende special te komen. Dus dat betekent veel en vaak pittig terug omhoog fietsen naar de volgende proef. Nigel voelde zich niet geheel goed en was een beetje ziekjes, maar toch gestart.

Proef 1 ging gedeeltelijk over de downhilltrack en was heftig.

Proef 2 was ook best uitdagend maar zeer onoverzichtelijk waar je heen moest en op het einde links een heftige drop/sprong naar beneden richting finish. Een hoop rijders miste deze bocht en dat kost tijd, die bij enduro kostbaar is voor het eindresultaat.

alexandra marchal in es1 chaudfontaine

Proef 3 was steil over de bergkam naar beneden met veel haakse bochten over leiplaten. Alexandra was hier heftig gecrasht. Ze startte achter mij maar duurde vrij lang voor ze beneden kwam. Ik maakt me aardig zorgen, maar gelukkig kwam ze naar benden fietsen. Nigel had inmiddels met een buikgriepje afgehaakt en Daniël lag geheel voor aan met startnummer 2.

Proef 4 en 5 waren redelijk gelijk door de bossen met veel stenen en diepe geulen waar we doorheen moesten. Ondanks de pijn in haar bovenbeen reed Alexandra gewoon door en gingen de proeven 4,5 en 6 super goed.

daniel prijkel in es1 chaudfontaine

 

Proef 6 was kort en heftig over losse stenen naar beneden met een sprintje over het gras naar de finish.

Door haar val wisten we niet hoe Alexandra er voor zou staan met dit grote dames deelnemersveld en sterke concurrentie. Daniël had er een zeer goed gevoel over en was zeker van een plaats bij de eerste 3 .(We wisten toen nog niet dat de hele heren uitslag compleet mis ging lopen.) Alexandra dacht dat ze geen podium zou rijden maar ze was gewoon de snelste bij de dames en de 1e plaats was voor haar, wat een super start van het jaar. Bij de heren uitslagen ging alles fout en jongens die niet gefinisht waren stonden vooraan op de lijst, zo jammer van een super dag.

Dus tot op heden weten we nog steeds niet wie wat heeft gereden bij de heren, ondanks het wachten van 3 uur na de wedstrijd voor de uitslagen, een domper.

Hans Haver

Inmiddels zijn de uitslagen aangepast en is Alex op de derde plaats gezet bij de dames. De uitslag van Daniël klopt nog steeds niet door fouten in de tijdwaarneming. Hopelijk weet de organisatie de uitslag alsnog te corrigeren.

 

 

Be Sociable, Share!

You may also like...