Goede seizoensstart voor Roos

De eerste downhill wedstrijd van 2014 was de DH1 in Chaudfontaine. De track waarop de wedstrijd doorging was een vrij nieuwe track maar ik kende hem al want ik had hier vorig jaar ook wedstrijd gereden. Het parcours is super steil en één van de meest technische tracks van België. Op de site van DH1 was er te zien dat er 15 dames zich hadden ingeschreven. Langs de ene kant is het leuk omdat er op deze manier meer concurrentie is (ook in België!!), maar langs de andere kant wist ik dat het geen gemakkelijke wedstrijd ging worden en zeker niet op deze moeilijke track. Er kwamen uiteindelijk ‘maar’ 10 dames opdagen, maar dit is nog steeds veel vergeleken met vorige jaren.

roos op de beeck

Training verliep vlot, ik had de hele track onder de knie buiten één drop waarbij de aanloop en landing erg technisch en sketchy waren. Hier waren in de trainig al verschillende rijders gevallen. Daardoor besloot ik om hem niet te doen en rond te rijden. Ik verloor er veel tijd mee, maar ik wou een erge val niet riskeren, zeker niet zo vroeg op het seizoen.

roos op de beeck 2

Raceday: eerste run veilig maar redelijk traag gereden. Hierna werd de wedstrijd 3 uur lang stil gelegd door een harde crash. De man in kwestie werd afgevoerd naar het ziekenhuis (hopelijk komt alles goed met hem!!!). Mijn 2de run ging een stuk beter en ik had 4 seconden van mijn tijd afgepitst. Hierdoor belandde ik op de 4de plek, 1 seconde verschil met de dame die 3de werd.

Achteraf gezien had ik de moeilijke drop kunnen doen en kon ik concurreren voor een podiumplek, maar ja het is nu zo, ik heb de wedstrijd veilig uitgereden. Proficiat aan de andere dames en Eline (voormalig teamgenote) voor haar 2de plek. Op naar de volgende wedstrijd in Dinant!

Roos

Be Sociable, Share!

You may also like...