Winst in enduro Anthisnes!

kristien nelen enduro anthisnes

Na een teleurstellende enduro in Houffalize keek ik uit naar deze manche van de Easyphone Cup bij Luik.
Afgelopen dagen had het veel geregend dus het was glibberen en glijden.

De 1e special werd er per 2 gestart en ik was er niet gerust in omdat het meteen zeer smal werd. Gelukkig kon ik starten tegen teammaatje Rianne die mij voor liet gaan waardoor alles van een leien dakje liep. Het was wel oppassen in de gladde bochten. Er waren 2 klimmetjes waarvan je er eentje moest lopen wegens te glad en dat maakte dat iedereen stikkapot over de meet kwam.
team fietsshop uitgeest in anthisnesDe 2e was wat vergelijkbaar: niets moeilijk maar wel gladde bochten. De laatste special van de voormiddag had een moeilijk einde waar een aantal crashes gebeurden. Ik kon er nog net recht blijven met één voet uit het pedaal. De Continental Mountain King voorband gaf goed grip.
Tijdens de middag kregen we verschillende buien op onze nek, steeds gevolgd door een fel zonnetje. Regenjas aan, regenjas uit…ik werd er gek van! De 4e special zou de moeilijkste en spectaculairste zijn, door een steengroeve. Dat beloofde! Het begin was al best moeilijk en door de onvoorspelbare track was het moeilijk om snel te gaan, wat dan weer maakte dat je moeilijker over obstakels ging. Een supersteil stenenstuk volgde. Overal lagen losse scherpe stenen en het was nog wat nat ook. De laatste steile afdaling in de groeve sloeg mijn voorwiel weg door een steen. BAF! Daar lag ik. Ik had wel kniepijn maar ik probeerde zo snel mogelijk weer verder te fietsen. Na aankomst een snelle check-up: mouw gescheurd en wat blauwe plekken. De O’Neall protectiebroek, de 661 armbeschermers en de Leatt kniebeschermers hadden hun werk goed gedaan! Zonder dat had het er wel eens lelijk uit kunnen zien.
De special daarna liep natuurlijk minder goed, het zelfvertrouwen was even weg. Gelukkig vond ik die in de laatste special weer terug 🙂

kristien nelen na winst

Het werd spannend wachten op de uitslag door die val. Er was toch wel goeie tegenstand van 2 Duitse meiden.
Toch 1e! Met 40 seconden voorsprong op 6 specials deze keer.

Kristien Nelen

 

Be Sociable, Share!

You may also like...