2x podium in Maboge

kristien nelen easyphone maboge

Afgelopen zaterdag stond de Easyphone enduro in Maboge op het programma. Aangezien Maboge 3 uur rijden is, gingen we op vrijdagavond voor het eerst met de camper op pad.

rianne van der heijden easyphone  maboge

Zaterdagochtend voegde teamgenootje Kristien zich bij ons en gedrieën (+ nog 100 anderen) gingen we op pad. Vandaag stond er 38 km met 6 specials op het programma. Special 1 had iedereen het over: steil met een chicane aan het einde. Steil viel eigenlijk reuze mee, glad was deze special vooral. Jammer genoeg voor mij bleek aan het einde een soort dubbele chicane te zitten.

Door de dubbele linten zag ik niet goed waar ik heen moest en verloor ik zo 10 seconden.  Jammer dan, op naar special 2. Hiervoor moesten we 4 km rijden met daarin een forse klim. Gelukkig hadden we  een prachtig uitzicht, eindelijk weer een mooie Ardennen enduro!  Later bleek dat we deze klim 4x op moesten, aangezien de volgende 4 specials allemaal op dezelfde plek starten. Deze specials waren wat langer en technisch kort om boompjes, op en af door geulen, off camber en soms nog een wat grover snel stuk.

dennis zuidmulder easyphone maboge

Erg leuk maagdelijk terrein alleen verloor ik hier wel elke keer 15 sec tussen de boompjes (verbeterpuntje). Gelukkig kon ik op de wat grovere, snelle stukken weer tijd goed maken. Special 6 was het hoogtepunt van de dag en iedereen kwam met een big smile beneden! Al met al een geslaagde dag resulterend in een derde plaats achter Kristien, die tweede werd ondanks een lekke band in special 2). Dennis werd 11e master.

podium easyphone maboge dames

 

Rianne van der Heijden

 

 

Thanks to Extreme Gravity for the photo’s.

Be Sociable, Share!

You may also like...