Drijfnatte downhill in de DH1 Dinant

In het weekend van 11 mei heb ik mijn 2de downhill wedstrijd van dit seizoen gereden in Dinant. Ik had er super veel zin in, maar het beloofde een zware wedstrijd te worden.

Het weekend voor de wedstrijd was ik er gaan trainen en alles lag droog en goed, het ging super! Volgens mij is dit parcours de meest technische track van België, maar ik was er helemaal klaar voor!

De week voor de wedstrijd heeft het non-stop geregend. Ik hoopte dat het op de track mee zou vallen maar helaas..

roos op de beeck

Zaterdag ochtend op de training lag het er nog redelijk goed bij, wel glad natuurlijk maar het was te doen. Tijdens de middagpauze begon het weer te regenen en het stopte maar niet. Uiteindelijk ben ik terug op de fiets gekropen om het parcours nog eens de verkennen. We moesten 45 min wachten van de organisatie voor aleer we terug op de track mochten. Uiteindelijk konden we dan toch gaan maar het was echt niet te doen, iedereen viel, ik geraakte zelf ook gewoon niet beneden op de fiets. Het begon harder en harder te regenen. Ik had geen plezier meer, zag het ECHT niet meer zitten en ik besloot om te stoppen en te zien wat zondag zou geven.

We kampeerden in een klein tentje, mijn kleren bleven dus nat. Ik had koud en ik wou dat dit weekend snel voorbij was. Na een slapeloze nacht stond ik op met buikpijn, ik voelde me niet helemaal lekker. Uiteindelijk besloot ik eens een kijkje te nemen hoe het parcours erbij lag na al die regen. Er was super veel modder en dat gecombineerd met een steile track was echt niet te doen! Ik had schrik! Na vele mensen te zien vallen besloot ik om niet meer te rijden. Dus ook mijn wedstrijdruns niet.

Achteraf gezien heb ik er wel spijt van dat ik niet heb mee gereden, als ik heelhuids beneden geraakte, kon ik een 3de plaats behalen. Dit weekend moest ik helemaal alleen rijden, ik moest dus alles zelf uitzoeken. Als ik iemand bij me had die me een ‘duwtje’ gaf had ik er misschien wel afgedurfd, maar die was er spijtig genoeg niet.

Te laat, het is nu éénmaal zo! Volgende wedstrijd beter dacht ik!

 

Roos Op de Beeck

Be Sociable, Share!

You may also like...