Podium voor Roos in IXS downhill Winterberg

De eerste IXS wedstrijd van de German Cup dit seizoen was in Winterberg. Dit jaar werd er een nieuw parcours gemaakt voor de wedstrijd. Ik was zeer benieuwd! Vele dames hadden zich ingeschreven voor deze wedstrijd, het beloofde dus zeer spannend te worden.

Het had er al een volle week geregend. Het parcours ging er dus glad en modderig bij liggen. Na de trackwalk op vrijdag mochten we het parcours met de fiets verkennen. Training ging redelijk goed. Ik kon al mijn lijnen die ik had bestudeerd tijdens de trackwalk. Ik had een goed gevoel, ik had plezier op de fiets! (Meestal is dat een goed teken voor de wedstrijd!) Ik besloot vrijdagavond dan toch maar mijn modderbanden te steken, vermits het parcours toch nog redelijk glad was.

Zaterdagochtend lag het er droger bij dus eigenlijk kon ik terug mijn Baron’s er op leggen, maar ik had hier niet mee getraind dus wist ik ook niet goed hoeveel grip ze juist gingen geven. Ik besloot dus mijn modderbanden te houden. Mijn quali run ging super! Ik kwam beneden, maar ik wist niets van de uitslagen, ik was zeer benieuwd! Toen ik met de lift terug naar boven ging, stond mijn vader me op te wachten. Hij zei dat ik 2de werd gequalificeerd. Ik geloofde mijn oren niet, wauw!! Dit had ik echt niet verwacht en zeker al niet met mijn loggere banden die het toch nog wat fysieker maken op de platte stukken.

Ik wou deze wedstrijd absoluut winnen, ik veranderde dus mijn banden en ik zocht naar plaatsen op het parcours waar ik sneller door kon.

Zondag, raceday: Ik was zeer zenuwachtig! Mijn racerun ging super goed, ik kon al mijn lijnen houden en had geen fouten gemaakt. Uiteindelijk was ik 4sec sneller dan mijn qualirun. Ik was blij. De laatste dame was op het parcours en viel op het laatste stuk van het parcours. De organisatie zei dat ik was gewonnen!

winterberg podium Ik stond beneden nog wat te wachten op de volgende rijdsters die hun run opnieuw moesten doen door een crash. Er was één dame sneller dan mij. Daar ging mijn 1ste plaats.. Ik werd uiteindelijk 2de (wat ook erg goed is). Ik was wel wat teleurgesteld.

Vorig jaar was ik in Winterberg 8ste dus dit vind ik wel een grote vooruitgang en zeker voor mijn 2de grote buitenlandse downhill wedstrijd. Dit weekend was dus zeer geslaagd!

 

Roos Op de Beeck

Be Sociable, Share!

You may also like...