Specialized Sram Enduro #4: Willingen

Deze wedstrijd uit de Specialized Sram endurocup vond plaats in en rondom het Duitse Willingen.

Eerst was er op zaterdag een trainingsdag waarbij het parcours al te rijden/verkennen was. Om bij de 1e proef te geraken moest je eerst een pittige klim nemen die parallel aan het DH wedstrijdparcours liep. Toch wel weer eens grappig om dit van zo dichtbij mee te maken. Zeker nadat ik dit zelf een aantal jaar met veel plezier heb mogen doen.

De 1e proef was een mix van technische en toffe paden met soms een stuk over de freecross van het bikepark. Al met al best een leuke stage. Van hier naar de 2e stage was het een pittig stukje fietsen.

De 2e stage was eerst heel snel, gevolgd door een technisch en glad parcours tussen de bomen. Helaas viel teamgenoot Rianne erg hard nadat ze een technisch moeilijke maar wel de snelste lijn reed. Na wat bijkomen krabbelde ze weer op om door te fietsen naar proef 3. Deze bestond uit een op- en aflopend gedeelte waarna er een pittige klim in zat Hierna volgde een steile afdaling met pittige bochten. Aangekomen bij de 4e proef werden we getrakteerd op een mooi uitzicht over het dorp Willingen.

lapierre spicy team in willingen

De proloog was door een lichte regen bui erg glad geworden en nadat ik erg veel risico nam, gleed in het 2e bochtje mijn wiel weg waardoor ik onderuit in het gras viel. Helaas niet zo’n beste tijd.

Rianne had nog even hoop om deel te nemen aan de wedstrijd maar nadat zij op zondagochtend wakker werd met een dikke, pijnlijke knie en elleboog, waardoor ze geen bescherming aan kon doen, besefte ze zelf ook dat deze wedstrijd er voor haar niet in zat.

Zondagochtend om precies 8.45 uur was de start van mijn wedstrijd met gelijk weer die pittige klim:

1e stage voorzichtig gereden, ook omdat het in de nacht nog geregend had en het toch wel erg glad was.

2e stage wat vlotter gestart, maar deze was na de regen in een flinke modderafdaling veranderd en nadat ik bij Rianne haar bocht toch maar niet de moeilijke lijn nam best aardig gereden.

3e stage in het eerste deel mezelf een beetje gespaard om na de pittige klim nog een beetje bij de les te zijn voor de lastige afdaling die volgde. In dit deel iets te veel risico genomen en op een halve centimeter met mijn handvat tegen een boom gekomen waardoor mijn stuur omsloeg en ik 5 meter lager onder het lint door viel. Dit resulteerde in veel tijdverlies.

4e proef lekker gereden met zeer snel laatste deel.

5e proef was een korte afdaling waarin ook oa het proloog parcours zat. Nu was het kurkdroog zodat je was harder door de bochten kon.

 

Uiteindelijk de 23e plek in de master pro klasse.

 

Dennis Zuidmulder

 

Be Sociable, Share!

You may also like...