DH1 Maboge

De 3de wedstrijd van de DH1 cup was in La Roche/Maboge. Het parcours was net hetzelfde dan vorig jaar dus ik kende het nog goed. Verleden jaar was ik hier gewonnen en ik wou het dit jaar weer doen. Volgens het weerbericht ging het een regenachtig weekend worden. En dit was ook zo, het heeft heel het weekend non-stop geregend. Het parcours lag er dus erg glad en modderig bij.

De training verliep heel goed. Ik had zin in de raceday! Op zondag ochtend konden we nog een run trainen en deze ging super in tegenstelling tot mijn qualirun. Ik maakte veel fouten. Er vielen vele dames. Alle rijders kwamen dus op elkaar, hierdoor moest ik enkele seconden wachten voor alleer ik de dame voor me kon voorbij steken. Ik zat niet meer op de juiste snelheid en in mijn flow, hierdoor viel ik op een lastig stukje en verloor ik heel veel tijd. De dame die ik had voorbij gestoken stak mij nu voorbij. Zij werd in de qualificatie 1ste en ik 2de.

Ik wou absoluut deze wedstrijd winnen. Mijn racerun ging dan ook veel beter dan mijn qualirun. Behalve tot op het laatste stuk, hier viel ik opnieuw. Ik heb mijn tijd wel enorm verbeterd, ik was maarliefst 30 seconden sneller dan in mijn qualirun.

Uiteindelijk had ik toch nog de snelste tijd ondanks mijn val. Ik was een halve seconde sneller dan de 2de snelste dame. Ik heb veel bijgeleerd door in de modder te rijden. Ondanks alle regen was dit toch nog een geslaagd weekend!

Roos op de Beeck

podium dames dh1 maboge 2 roos op de beeck finish dh1 maboge

Be Sociable, Share!

You may also like...