IXS downhill Ilmenau

De 4de wedstrijd van de IXS German cup werd gehouden in Ilmenau. Het ging dus een lange rit worden in de auto. Er worden al vele jaren wedstrijden gehouden op het parcours maar ik had hier nog nooit gereden en was dus erg benieuwd! Vrijdag was trainingsdag. De training verliep heel goed. Het parcours was super! Veel jumps, kombochten, rockgardens,… Echt iets voor mij! Ik was er helemaal klaar voor! Mijn qualirun op zaterdag ging heel goed! Ik heb het parcours foutloos gereden. Ik was 3de gequalificeerd. In mijn qualiruns ga ik nooit op mijn hardste dus er zat nog meer in. Ik was 1 seconde trager dan diegene die 2de was, ik wou ze absoluut beaten! De raceday: ’s morgens mochten we nog wat trainen en in de namidag mocht je je finalerun doen. Ik wou absoluut veel beter rijden dan mijn qualirun. ixs ilmenau podiumDe eerste sprong kon ik op vrijdag en zaterdag niet, maar op zondag wou ik deze absoluut halen! Ik heb alles gegeven wat ik in me had en ik haalde hem, dat was een enorme tijdwinst! Ik was helemaal klaar voor mijn finalerun! En deze ging ook echt super!! Ik was 7 seconden sneller dan in mijn qualirun. Helaas reden de anderen ook sneller en kwam ik weer op de 3de plek. Ik was een halve seconde trager dan de dame die 2de was. Een beetje teleurgesteld, maar ik was natuurlijk wel super blij dat ik een podiumplek had behaald! Dit was een zeer geslaagd weekend!! Hop naar de laatste wedstrijd van de IXS German cup, deze bevindt zich in Thale.

Roos Op de Beeck

Be Sociable, Share!

You may also like...