Teva Pivot na langer gebruik

Nadat ik de schoen voor de eerste keer, gelijk uit de doos, aantrok viel mij gelijk het comfort op. In tegenstelling tot vele andere mtb schoenen die ik tot dan toe had geprobeerd had leek het wel of ik een goede hardloopschoen aan had getrokken.

Nadat ik nogmaals goed had gekeken bleek het toch echt te gaan om een set mtb clippless schoenen. Wat verwacht je ook van een fabrikant die al jaren hele goede wandel/klim schoenen maakt.

teva pivot grey

Installatie van de schoenplaatjes kan op 2 manieren. De schroeven kunnen zowel van boven als ook van onder gemonteerd worden.  Na de installatie en afstellen van de plaatjes een 1e rit gemaakt. Gelijk valt het comfort op en dat de schoenen licht zijn. De stijfheid van de zool is goed, ook voor als je eens moet lopen ipv fietsen. In en uitklikken gaat zeer goed en ook de grip los op het pedaal is prima. Alleen de grip die je hebt als je onverhoopt eens in de modder omhoog moet lopen is minder goed.

 

Inmiddels alweer zo,n 6 maanden met de schoenen gefietst en ze zitten nog steeds prima.  In diverse omstandigheden heeft de schoen zich bewezen. Al een aantal keer een klim hele stukken omhoog moeten, en mits dat niet te modderig is, gaat dat ook erg goed.  Bij afdalen heb je de keuze door gewoon ingeklikt te rijden of soms de schoen los op het pedaal te zetten, en de grip die je hier voor hebt is zeer goed.

 

Gewoon een hele fijne, goede mtb clippless schoen. Zowel voor enduro, downhill maar ook gewoon voor normaal mtb. Schaf nog snel een setje of 2 aan bij fietsshop uitgeest

Want helaas maakt Teva geen nieuwe voorraad meer dus zolang die nog strekt …….

Dennis Zuidmulder

Be Sociable, Share!

You may also like...