Trek Bike Attack: weer podium voor Kristien

start alexandra marchal trek bike attack  Vanuit Orcieres (Fr) ging het maandag 4 augustus naar het Zwitserse Lenzerheide, bij Chur. Daar sloot ik aan bij het team, we gingen er een hele week trainen om dan het weekend de downhill marathon te rijden. Hier werd ik vorig jaar 2e dus de verwachtingen waren hoog gespannen!nummerbord trek bike attack

De hele week reden we de knapste technische paadjes die teammanager Hans en enkele teamies gevonden hadden: zalig! Het leuke was ook dat ik eens met Alexandra kon trainen die technisch beter is dan mij, ik probeerde haar te volgen waardoor ik mezelf dwong om steeds sneller te gaan. Naarmate het weekend dichter kwam trainden we meer op het wedstrijdparcours waarbij we tips kregen voor betere lijnen van Hans en Nigel.start kristien nelen trek bike attack 2014
Het parcours is op mijn lijf geschreven: het bovenstuk is zeer lang en daarna volgt er een bijna XC koers naar het volgende dorp waar de finish ligt. Goed voor 18km en 2000 afdaalmeters. Een goede fysiek kan hier de doorslag geven. De lichte Lapierre met EI-shock doet hier ook een flinke duit in het zakje, bij elk klimmetje of pedaleerstuk blokkeert de vering meteen wat veel voordeel geeft.
Zaterdag waren het individuele kwalificaties: afdalen tot aan de voet van de 2800m hoge Rothorn. Het regende en het was ijskoud op de top. Gelukkig hadden we onze Agu regenjas nog! Net voor we moesten starten stopte het met regenen. Ik probeerde behouden te rijden, het zou dom zijn om nu iets aan te vangen… Alles ging vrij goed al was het aan elke bocht spannend en vooral op de grasstukken en op het einde zag je nog amper iets door de rondvliegende modder. Alex was achter mij gestart maar kwam maar niet aan? Ondertussen was de zon erdoor gekomen en hadden latere starters wat voordeel.
Ik reed een 11e tijd op 40 dames maar was hier niet tevreden mee, vorig jaar was ik 8e. Hierdoor zat ik in het 2e startvak. Alex had lek en moest in het laatste vak starten.
Zondag was het goed weer, we hadden er zin in! Ik was goed weg mawachten voor start trek bike attackar kwam in aanraking met een andere dame waarbij we bijna ten val kwamen. Ik ben uitgeweken naar de linkerkant, iedereen wou rechts rijden omdat er elders overal grote stenen lagen. Links was helemaal vrij en ik kon mooi binnendoor de eerste steile bocht nemen. Nice! Dan nog een bocht en trappen maar! Daarna koos ik ergens voor een andere lijn en kwam direct achter een treintje te zitten. Net op een smal pad dus kon niet voorbij. Naarmate er meer pedaleerstukken kwamen en de inspanningen begonnen te wegen, begon ik steeds meer dames in te halen. Dan kwamen we onderaan aan het bikepark. Snel opeenvolgende kombochten en tafels (springbulten) zorgden voor nog meer verzuring in de beentjes.
Hierna volgde een stuk vals plat richting Churwalden waar de finish lag. Ik had geen idee hoeveelste ik lag (6e blijkbaar) maar nu kwam “mijn” specialiteit :). Ik haalde al meteen iemand in. Er volgden nog een paar pittige korte klimmetjes en weer kwam een dame in zicht. Er op en er over! Dan ploeteren door een technisch bos met gladde wortels. In een alpenweide met bulten zag ik de volgende rijden en zat bijna in haar wiel. Na de passage tussen de “skipoortjes” (verplicht! Je mag rijden waar je wil maar je moet tussen de poortjes passeren als er staan) dook ze ineens naar links, terwijl wij bij de training naar rechts reden. Ik volgde en er was een verrassing: diepe drops vol modder… Ik was er al ingedoken nog voor ik het besefte en ging bijna tegen de grond, ik kwam maar net heelhuids beneden. Oef!
Na een heftig paadje volgde nog een laatste klim, net als vorig jaar was het hier alles of niks. Je zit totaal kapot maar moet er nog een laatste krachtinspanning uitpersen. Ik ging haar voorbij en keek niet meer om, dook de laatste afdaling in en probeerde mijn adem terug te vinden en geen fouten te maken. Nog een technisch stukje en dan steil bergaf naar de finish. Je kon die niet zien want achter een gebouw, ik wist dus nog steeds mijn plaats niet. De vele mensen stonden te joelen langs de kant, leuk!
Bocht om, dropje af en dan zag ik daar 2 dames staan. Woehoew ik ben 3e! 🙂podium trek bike attack
Vorig jaar 2e maar toch tevreden want de winnares is een downhillprof en ik eindigde op amper 1 minuut van haar en de winnares van vorig jaar (in 40 minuten). Vorig jaar had ik veel meer achterstand, goed dus!
Alex had weer pech en kon de de wedstrijd niet uitrijden, jammer want zij kan ook zeker het podium halen…
Be Sociable, Share!

You may also like...