DH1 Chaudfontaine downhill als enduro training

Vorige week stond de DH1 wedstrijd in Chaudfontaine, België op het programma. Dit zou weer mijn eerste DH wedstrijd zijn in lange tijd, met uitzondering van de Mini DH wedstrijdjes in Nederland, maar dat is toch net wat anders. Ik ging deze DH wedstrijd rijden als training voor de enduro wedstrijden en reed daarom ook mee op mijn Lapierre Spicy Team enduro fiets, omdat ik bij de eerste enduro wedstrijd merkte dat ik nog wat downhill snelheid te kort kwam en hier ook nog te weinig op had getraind. Nu is het nog erg vroeg in het seizoen, dus nu al helemaal scherp staan is ook nog niet nodig, maar een goede DH training in de vorm van een wedstrijd is altijd goed, omdat je tijdens een wedstrijd toch wat meer pushed dan tijdens een training. Zaterdag ‘s morgens kwamen we aan in Chaudfontaine en het was niet al te best weer. Ik besloot toch maar gelijk te gaan trainen, omdat ik daarvoor toch hiernaar toe was gekomen. Al had ik voor de wedstrijd zelf best even kunnen wachten met trainen omdat de weersvoorspellingen voor zaterdag middag en zondag goed waren en het parcours dus toch weer zou veranderen. 16423262714_19852a1760_cIk had dit parcours in Chaudfontaine nog nooit gereden, omdat het alweer een hele tijd geleden was dat ik er was geweest, maar ik was aangenaam verrast over het parcours. Al blijven de parcoursen in België erg kort, er zat hier genoeg technische uitdaging in. Zeker met de enduro fiets op sommige stukken. De training zaterdag verliep lekker, ik had al heel wat runs kunnen maken voordat het ‘s middags begon op te klaren en het in eens ook een stuk drukker werd met rijders. Het parcours werd ‘s middags ook wat droger en dat zou zondag niet anders zijn. Ik had een goed gevoel over mijn training op zaterdag en was dan ook klaar voor zondag. Zondag ‘s morgens konden we nog 1 trainingsrun doen en dan was het tijd voor de wedstrijd. De eerste trainingsrun was het parcours toch nog wat natter dan ik had verwacht, maar toch was het parcours al een stuk sneller geworden dan zaterdags en dit zou alleen maar sneller worden later op de dag. Dit was niet echt in mijn voordeel met de enduro fiets, omdat de snelheden steeds hoger werden en dan wordt het op een enduro fiets op sommige stukken met grote gaten wel meer werken en moeilijker de snelheid te houden dan met een downhill fiets. Mijn 1e run ging goed zonder echt grote fouten maar iets te voorzichtig misschien. Ik eindige ergens in de top 30 met een tijd van 1:26.68. De 2e run ging weer wat beter en het parcours was weer wat droger, alleen maakte ik op het einde een foutje bij de laatste afsprong waardoor ik bijna tegen de zijkant van de houten brug over het water aan reed en ik dus flink in de remmen moest. Dit koste wel wat tijd maar ook niet heel veel. Ik eindigde met een tijd van 1:25.34. Hierdoor was ik wel enkele plekken gezakt omdat de meeste iets meer van hun tijd hadden afgereden maar mijn tijd was nog goed genoeg voor de super finale. De 3e run was het nog een keer alles geven en ik had mijn beste run van de dag en finishte met een tijd van 1:21.45, goed voor een 24e plaats. Dit was niet echt de positie waar ik vroeger zat toen ik nog echt DH wedstrijden reed maar aan gezien ik op mijn enduro fiets reed en het lang geleden was dat ik echt DH had gereden was ik toch tevreden. Ik had weer lekker een weekend getraind en ik had het gevoel beter voorbereid te zijn voor de aankomende Easyphone enduro in Baraque de Fraiture.

Daniel Prijkel

 

 

Be Sociable, Share!

You may also like...