DH1 downhill Chaudfontaine

Begin april was het mijn eerste downhill wedstrijd in Chaudfontaine. Ik heb heel de winter getraind en uitgekeken naar het nieuwe seizoen en zeker naar de eerste wedstrijd. Ik was heel zenuwachtig! Er waren 10 dames ingeschreven, wat erg veel is in België. Maar uiteindelijk waren er maar 6 komen opdagen.

Toen ik het parkours verkende zag ik dat het eerste stuk hetzelfde bleef als vorig jaar, een heel snel stuk wat ik echt leuk vond! Het tweede stuk werd helemaal anders gemaakt. Op het eerste zicht leek het er wel leuk uit en snel. Er was een offcamber steil stuk met daarachter een drop. Dat stuk vond ik in de training echt moeilijk, het lukte me maar niet. De training was afgelopen en ik voelde me echt rot. Ik besloot even te gaan losrijden om mijn gedachten te verzetten. Ik kwam terug en ik zag het weer helemaal zitten!dh1 chaudfontaine 2015 podium dames

Zondagochtend mochten we nog enekele keren het parkours oefenen, het ging echt super goed in tegenstelling tot zaterdag! Ik ging met een super gevoel naar mijn eerste quali run. Toen ik boven stond te wachten zag ik dat er enkele dames niet zijn komen opdagen, ze durfden niet meer, wat wel al iets zegt over het parkours! Toen was het aan mij om mijn racerun te rijden. In het algemeen was ik wel tevreden over mijn run, ik heb op safe gereden en niet te hard gegaan. Mijn tweede run daarentegen wilde ik echt beter presteren en harder gaan. Dat was niet zo een goed idee, ik maakte een paar foutjes.

We moesten lang wachten op de uitslag, maar ergens wist ik dat ik 3de was en dat was ook zo! Ik was in het algemeen wel tevreden met dit resultaat, maar ik wist dat er meer in zat dat weekend. De track was niet een van mijn favorietste en ik was ook nog niet helemaal gewend aan de nieuwe DH, maar ik voelde wel dat dit een super bike is waar ik dit seizoen veel harder op kan gaan rijden dan vorig jaar. Ik kijk al uit naar de volgende DH wedstrijd, maar eerst BK enduro in Maboge!

Roos Op de Beeck

Be Sociable, Share!

You may also like...